23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    AOC I2481FXH Review: «Έρωτας με την πρώτη ματιά…»!

    H AOC είναι μία εταιρεία που έχει καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή των προτιμήσεων των users, κυκλοφορώντας στην αγορά μία ευρεία γκάμα monitors που συνδυάζουν δυνατότητες, άνετο design, υψηλές επιδόσεις αλλά και άκρως ανταγωνιστικές τιμές. Μία σειρά από monitors της γνωστής ταϊβανέζικής εταιρείας που σίγουρα μαγνητίζουν τα βλέμματα ακόμη και των πιο απαιτητικών χρηστών είναι η σειρά Style, η οποία όπως μπορείτε να φανταστείτε και από την ονομασία της δίνει μεγάλη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση. Tο 24άρι I2481FXH (23,8″ / 60,5 εκ.) που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά είναι ένα monitor που κλέβει την παράσταση από την πρώτη κιόλας στιγμή που το αντικρίζεις, καθώς πρόκειται για μία καλοσχεδιασμένη πρόταση που ξεχωρίζει για την ευμορφία της και τις πολύ καλές επιδόσεις.

    AOC 2481FXH (2)

    Μινιμαλιστική αισθητική και artistic design

    Όπως προαναφέραμε το AOC I2481FXH είναι ένα monitor που σε καμία δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο, καθώς το borderless design σε συνδυασμό με τις λείες επιφάνειες φανερώνουν το πόσο μεγάλη προσοχή έδωσε το σχεδιαστικό team στον σχεδιασμό του συγκεκριμένου monitor. H ultraslim φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το monitor της AOC, με μέγιστο πάχος επιφάνειας μόλις στα 7.5mm αποτυπώνει πλήρως την μινιμαλιστική προσέγγιση που θέλησαν να προσδώσουν στο monitor που δημιούργησαν οι σχεδιαστές της AOC. Εξαιρετικά λεπτό και με μοναδική κομψότητα, το 24άρι monitor διακρίνεται επίσης και από την ασύμμετρη μεταλλική βάση, η οποία χαρίζει σταθερότητα και παράλληλα μειώνει αισθητά τον συνολικό χώρο που καταλαμβάνει το monitor της AOC.

    AOC 2481FXH (6)

    AOC 2481FXH (7)

    Όσον αφορά τα buttons ελέγχου, εδώ η AOC δεν προτίμησε κάποιο touch panel, αλλά ακολούθησε μία πιο «παραδοσιακή» φιλοσοφία με τα κλασικά buttons που ρυθμίζουν όλες τις λειτουργίες της οθόνης, εμφανίζοντας το OSD που προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων κλασικών στα χέρια των users, έτσι ώστε να προσαρμόσουν το monitor σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

    AOC 2481FXH (5)

    AOC 2481FXH (1)

    Στο πίσω μέρος του το AOC I2481FXH βρίσκονται μία σειρά από ports που θα κάνουν τη ζωή του χρήστη του ευκολότερη. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώσαμε το I2481FXH (εκτός από την υποδοχή για τον εξωτερικό αντάπτορα του ρεύματος) περιλαμβάνει δύο υποδοχές HDMI και μία VGA, που  δίνουν τη δυνατότητα στον user να συνδέσει το monitor του σε ένα μεγάλο πλήθος συσκευών όπως είναι DVD players, gaming consoles και φυσικά PC. Επιπλέον, ως ιδιαίτερη χρήσιμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η υποδοχή ακουστικών που βρίσκεται στο πίσω μέρος και βοηθάει έτσι στο να ακούτε ήχο μέσω του monitor σας (στην HDMI σύνδεση) χωρίς να ενοχλείται το περιβάλλον σας.

    AOC 2481FXH (11)

    AOC 2481FXH (9)

    Ελκυστικό και σε tech specs!

    Το AOC I2481FXH αποδείχθηκε ότι δεν είναι μόνο ελκυστικό στο μάτι, αλλά είναι και σε τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς πρόκειται για ένα all-around monitor, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα το εκτιμήσουν όλοι οι users (είτε θέλουν ένα monitor για τα απλά καθημερινά tasks είτε αναζητούν μία ικανοποιητική λύση για gaming). Συγκεκριμένα, η πρόταση της AOC στηρίζεται σε ένα ΑΗ-IPS LED πάνελ, το οποίο προσφέρει ανάλυση στα 1080p (1920×1080 pixels) και το οποίο όπως διαπιστώσαμε ξεχωρίζει για τα έντονα και πειστικά χρώματα, αλλά και την πολύ καλή λεπτομέρεια. Η καθαρότητα της εικόνας είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της 24άρας οθόνης της AOC και σε αυτό συμβάλλει αποτελεσματικά και η τεχνολογία Flicker Free που έχει αναπτύξει η ταϊβανέζικη εταιρεία και η οποία ρυθμίζει μία σειρά από παραμέτρους της οθόνης (όπως η φωτεινότητα), εκμηδενίζοντας κυρίως το τρεμόπαιγμα, βοηθώντας έτσι τα μέγιστα ώστε τα μάτια του χρήστη να μην κουράζονται ακόμη και ύστερα από πολύωρη χρήση.

    AOC 2481FXH (14)

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το AOC I2481FXH διαθέτει maximum επίπεδα φωτεινότητας στα 250 cd / m2 και λόγο αντίθεσης (contrast ratio) 1000:1, ενώ ο χρόνος απόκρισης (response time) ανέρχεται στα 4ms (grey to grey), γεγονός που σίγουρα θα το εκτιμήσουν οι gamers (με τη δυνατότητα “overdrive” η οθόνη της AOC μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα ο ρυθμός επιτάχυνσης και εναλλαγής των γκρι pixels). Παράλληλα, η γωνία θέασης που προσφέρει το monitor της AOC ανέρχεται στις 178°, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η I2481FXH είναι και energy efficient, καθώς σε πλήρη λειτουργία καταναλώνει 23 watts, ενώ σε «standby mode» δεν ξοδεύει παραπάνω από 0.5W. Σε γενικές γραμμές, το οπτικό αποτέλεσμα του monitor της AOC θα καλύψει πλήρως τον μέσο user και παρόλο που υπάρχουν και πιο ισχυρά monitors στην αγορά (αλλά και πιο ακριβά συγχρόνως), το monitor της AOC έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει και να τραβήξει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

    AOC 2481FXH (12)

    Ένα allarounder υψηλών προδιαγραφών!

    To AOC I2481FXH πρόκειται για ένα monitor που θα καλύψει με άνεση τους περισσότερους users, ενώ μάλιστα έρχεται σε μία πλήρως ανταγωνιστική τιμή (στα 199 ευρώ μαζί με 3 χρόνια εγγύηση από την AOC). Η all-around πρόταση της AOC συνδυάζει πολύ καλές επιδόσεις και μία εμφάνιση που αρκεί μόνο μία στιγμή για να… την ερωτευτείς, καθώς είναι ένα monitor που πρόκειται για ένα μικρό «έργο τέχνης», το οποίο δεν χορταίνεις να το κοιτάζεις να κοσμεί το γραφείο σου.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles