21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    ΑΟΡΑΤΟΙ από την COSMOTE TV: Μάθαμε τα πάντα για τη νέα τηλεοπτική σειρά που θα συζητηθεί πολύ!

    Τα τελευταία χρόνια, η COSMOTE TV  αναμφίβολα έχει συνδέσει το όνομα της με ορισμένες από τις πιο γνωστές και πετυχημένες ελληνικές σειρές. Μοναδικές παραγωγές όπως το «Έτερος Εγώ» και «42°C» συγκίνησαν το τηλεοπτικό κοινό και δεν είχαν μάλιστα να ζηλέψουν σε τίποτα από αντίστοιχες σειρές του εξωτερικού με παρόμοια θεματολογία. Τώρα, η COSMOTE TV επιστρέφει δυναμικά στην «made in Greece» μυθοπλασία υψηλών προδιαγραφών, με τη σειρά «AΟΡΑΤΟΙ» μια ξεχωριστή παραγωγή 8 επεισοδίων, η οποία αναμένεται να προβληθεί στις αρχές του 2022. Οι «ΑΟΡΑΤΟΙ» πρόκειται για ένα μοντέρνο crime comedy, το οποίο ακροβατεί ανάμεσα στη κωμωδία και στο δράμα. Η εν λόγω σειρά εξετάζει πολλές πτυχές και «ενήλικα themes» που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία, μέσα από τα βιώματα και τις κωμικοτραγικές περιπέτειες μιας ετερόκλητης παρέας πέντε ατόμων.

    Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και να συνομιλήσουμε με τους συντελεστές αυτής της πολλά υποσχόμενης σειράς, αλλά και να πάρουμε μια live γεύση από τα γυρίσματα! Η αίσθηση που μας άφησε αυτή η πρώτη επαφή που είχαμε είναι ότι οι «ΑΟΡΑΤΟΙ» θα αποτελέσει το απόλυτο «talk of the town» όταν θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο επόμενο έτος… Όμως για πάμε να ταξιδέψουμε καλύτερα μαζί στο εντυπωσιακά ενδιαφέρον story που μας ετοιμάζουν ο Χάρης Μαζαράκης (ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία), μαζί με τον Θωμά Νικολαΐδη…

    Crime Comedy με στυλ… ελληνικό!

    Σύμφωνα με το story που υπογράφουν ο Χάρης Μαζαράκης και ο Θωμάς Νικολαΐδης, μία πενταμελής παρέα που ζει σε μια γειτονιά της σύγχρονης Αθήνας, ιδρύει μια εταιρεία, που παρέχει άλλοθι για εξωσυζυγικές περιπέτειες. Με την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας, η παρέα αναλαμβάνει τη μία περίεργη υπόθεση μετά την άλλη, μπλέκοντας σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Όλα ανατρέπονται, όταν οι 5 συνεργάτες βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα κατηγορούμενοι για μία υπόθεση δολοφονίας. «Εγκέφαλος» της εταιρείας είναι ο Τόλης (Μάκης Παπαδημητρίου), ο οποίος στην προσπάθειά του να αποκτήσει φίλους μοιράζεται την ιδέα του με τον Μήτσο (Νίκος Πουρσανίδης) και τον Άλεξ (Γιώργος Χρανιώτης). Με τον Μήτσο για «αρχηγό», στην ομάδα μπαίνουν η νέα του γειτόνισσα Μυρτώ (Βασιλική Τρουφάκου) και η «street performer» Ρόξι (Γιούλικα Σκαφιδά). Το πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν ο Δημήτρης Πιατάς, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Σόφι Ζανίνου και ο Τάκης Ζαχαράτος.

    O Χάρης Μαζαράκης (σκηνοθέτης και σεναριογράφος) όπως μας εκμυστηρεύτηκε «δούλευε» την ιδέα των ΑΟΡΑΤΩΝ εδώ και πολλά χρόνια στο μυαλό του. Για τον ίδιο οι «ΑΟΡΑΤΟΙ» πρόκειται για μια σοβαρή κωμωδία από τη στιγμή που εντάσσεται στο είδος του Crime Comedy, η οποία είναι διανθισμένη όμως με πολλά ευτράπελα και καταστάσεις που όχι μόνο προκαλούν το γέλιο, αλλά παράλληλα συγκινούν και προβληματίζουν τον θεατή. Πηγή έμπνευσης για τον κ. Μαζαράκη ήταν ένα απόκομμα που έκοψε το 2006 από μια εφημερίδα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφερόταν σε μια «συμμορία» που είχε για πεδίο δράσης το Μάντσεστερ της Αγγλίας και η οποία είχε στήσει μια ιδιάζουσα «επιχείρηση» παραγωγής άλλοθι για παντρεμένους! Αμέσως, αυτή η αληθινή ιστορία κίνησε το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη, ο οποίος συνειδητοποίησε ότι με κάποιο τρόπο οι περιπέτειες αυτής της «συμμορίας» θα έπρεπε να μεταφερθούν είτε στην μικρή είτε στην μεγάλη οθόνη. Όπως μας αποκάλυψε το σενάριο ολοκληρώθηκε το 2016, ωστόσο περίμενε πέντε χρόνια μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, αλλά και για να μπορέσει να βρει τους κατάλληλους ηθοποιούς που θα πλαισίωναν τους ήρωες. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι στο πραγματικό story, δεν υπήρχε το στοιχείο των «φόνων» καθώς αυτή η προσθήκη έγινε από τον ίδιο τον κ. Μαζαράκη για να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο το σενάριο.

    Για τον εμπνευστή της σειράς, παρά τις όποιες φαινομενικές ομοιότητες οι «ΑΟΡΑΤΟΙ» δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως το νέο Παρα Πέντε, καθώς οι ήρωες που πρωταγωνιστούν αποπνέουν μεγαλύτερη σοβαρότητα, μειώνοντας το κωμικό στοιχείο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευτράπελα που προκαλούν το γέλιο. Ο ίδιος άλλωστε δεν ήθελε να δημιουργήσει έναν κόσμο που να βασίζεται στην ελαφρότητα της κωμωδίας με πρωταγωνιστές «καρικατούρες», αλλά έναν κόσμο στον οποίο βλέπουμε να ξεδιπλώνονται πολλά και διαφορετικά themes που χαρακτηρίζουν την σύγχρονη ελληνική κοινωνία των τελευταίων δέκα χρόνων. Η παρατεταμένη (και παρεξηγημένη) αδυναμία ενηλικίωσης, η μοναξιά, τα συναισθηματικά κενά, η έλλειψη επικοινωνίας στις διαπροσωπικές σχέσεις, η αποξένωση, οι οικονομικές δυσκολίες που έχουν επιφέρει τα πολλά χρόνια της οικονομικής κρίσης, αποτελούν για τους κεντρικούς ήρωες τα τραυματικά βάρη που καλούνται να κουβαλήσουν στην καθημερινότητά τους, ανεβαίνοντας τον δικό τους Γολγοθά.

    Οι «ΑΟΡΑΤΟΙ» θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως «underdogs» και η δημιουργία της «παρέας» (μιας «συμμορίας» ενδεχομένως με την ευρύτερη έννοια) αφαιρεί από πάνω τους τη ρετσινιά του «loser», ικανοποιώντας την «δίψα» τους για να ανήκουν σε μια ομάδα. Εκεί που οι περισσότεροι πρωταγωνιστές ζουν μια βαρετή ζωή, χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον, γλυκαίνονται από την εφήμερη γοητεία που ασκεί η παράνομη εγκληματική ζωή. Μόνο που όπως παραδοσιακά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα αργήσουν να μπλέξουν σε μπελάδες που ούτε καν μπορούσαν να φανταστούν σημαίνοντας για όλους τους το «Τέλος της αθωότητας».

    H μαγεία κρύβεται στους… χαρακτήρες!

    Οι ήρωες της σειράς λειτουργούν κάτω από την ταμπέλα της απόλυτης άγνοιας κινδύνου, καθώς θεωρούν ότι μέσα από τις πράξεις τους, δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα. Για αυτό γίνονται δυνητικά αδέξιοι και πολλές φορές επικίνδυνοι. Αυτό είναι άλλωστε και το «αλατοπίπερο» που χαρίζει μια ξεχωριστή «μαγεία» στους ήρωες, όπου ο κάθε ένας εξ’ αυτών διαθέτει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα.

    Ξεκινώντας με τον «αρχηγό» Δημήτρη (ή Μιτς) που τον υποδύεται ο Νίκος Πουρσανίδης, εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν ιδιοκτήτη ενός video club που πάει για… φούντο και δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα προς το ζην, όμως ο ίδιος αισθάνεται ότι είναι γεννημένος για να «διοικεί», να είναι ένας πραγματικός leader. O συγκάτοικος του Δημήτρη είναι ο Άλεξ (Γιώργος Χρανιώτης), ένας ανασφαλής ηθοποιός που σε όλη του τη ζωή παρότι δεν είναι ατάλαντος έχει γνωρίσει μόνο την απόρριψη. Έχει τη στόφα ενός φέρελπι καλλιτέχνη στα… 40+ και παρά τις καλές προθέσεις και την όρεξη για δουλειά δεν βρίσκει τον τρόπο να εξασκήσει την υποκριτική του τέχνη. Η «εταιρεία» που θα δημιουργήσει με τους υπολοίπους ήρωες, θα αποτελέσει τον καλύτερο τρόπο για να μπορέσει (επιτέλους) να αξιοποιήσει το υποκριτικό του ταλέντο.

    Η Μυρτώ, η ηρωίδα που την υποδύεται η Βασιλική Τρουφάκου είναι μια απλή καθημερινή κοπέλα, η οποία όμως συνηθίζει να βρίσκει αυτό που της λείπει στους άλλους. Είναι μια προσωπικότητα που της αρέσει η αναγνώριση και πάντοτε επιζητάει το «μπράβο», για αυτό και δεν αργεί να «κολλήσει» με την υπόλοιπη παρέα. Ο δε Τόλης (Μάκης Παπαδημητρίου), ο οποίος είναι και ο «Mastermind» και εμπνευστής της εταιρείας, καταδιώκεται από το σύνδρομο «ζακέτα να πάρεις» της καταπιεστικής μητέρας του (Σόφης Ζανίνου). Ως άλλος «Πίτερ Παν» αρνείται να μεγαλώσει και η πρώτη στιγμή της ενηλικίωσης του έρχεται ουσιαστικά με τη δημιουργία της εταιρείας, η οποία παράλληλα λειτουργεί και ως αντίδοτο στη μοναξιά του. H πολύπλευρη Ρόξι (Γιούλικα Σκαφιδά) είναι το «αλάνι» της παρέας που κινείται σε δύο δίπολα, καθώς από τη μία είναι λίγο πιο άγρια και φλερτάρει με το περιθώριο και από την άλλη έχει κάποιο κοινωνικό background αλλά και τη μόρφωση που της επιτρέπει να κουμαντάρει την ψυχολογία των άλλων ηρώων. Παίζει το ρόλο του «ψυχολόγου», έχοντας όμως μέσα της την αίσθηση του δικαίου για τους υπολοίπους. H Ρόξι είναι εκείνη που γνωρίζει τον Ιάσωνα (Δημήτρης Πιατάς) στον Άλεξ, ενός χαρακτήρα που του αρέσει να είναι ο «μοναχικός λύκος», ένας ερημίτης που όμως μέσω της «συμμορίας» αυτής ανακαλύπτει ξανά ένα λόγο για να ζει και γίνεται και πάλι παιδί.

    Όλους τους παραπάνω χαρακτήρες, τους ενώνει μια ανάγκη για βαθύτερη επικοινωνία και η ετερόκλητη φύση τους είναι αυτή που κάνει το δέσιμο της ομάδας τόσο ξεχωριστό. Μάλιστα, ένα στοιχείο που θα χαρακτηρίζει την παρουσία των ηρώων στη σειρά «ΑΟΡΑΤΟΙ» είναι ότι θα «συστήνονται» ξανά και ξανά, είτε o θεατής παρακολουθεί το πρώτο, είτε το τελευταίο επεισόδιο.

    Ορατή… επιτυχία!

    Τα γυρίσματα της νέας πολυαναμενόμενης σειράς της COSMOTE TV πραγματοποιήθηκαν όλα στην Αθήνα, καθώς ο δημιουργός της κ. Μαζαράκης ήθελε να εστιάσει πολύ στο αστικό περιβάλλον. Όπως μας αποκάλυψε ο σκηνοθέτης, το Κουκάκι, η Κυψέλη και άλλες περιοχές που έχουν τον χαρακτήρα της «γειτονιάς» συνδέθηκαν ιδανικά με το background των πρωταγωνιστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γυρίσματα και των 8 επεισοδίων πραγματοποιήθηκαν σε φυσικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με τους συντελεστές να μην επιλέγουν την «εύκολη λύση» του στούντιο.

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι οι «ΑΟΡΑΤΟΙ» έχουν όλα τα φόντα για να γίνουν μια σειρά που θα συζητηθεί πολύ (και γιατί όχι… να γράψει ιστορία). Τo story είναι πρωτότυπο και ξεχωριστό, οι χαρακτήρες “γήινοι” και “καθημερινοί”, το team των ηθοποιών φανταστικό και τα θέματα που πραγματεύεται επίκαιρα που απασχολούν τους περισσότερους από εμάς. Νομίζουμε ότι η επιτυχία των «ΑΟΡΑΤΩΝ» φαίνεται κάτι παραπάνω από… ορατή στον ορίζοντα, για αυτό και δεν σας κρύβουμε ότι ήδη ανυπομονούμε για να παρακολουθήσουμε αυτή την ξεχωριστή «παρέα» εν δράσει!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles