17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Απαντάμε σε δύο (σχετικές) απορίες σε ένα θέμα! Πώς προφέρεται το iPhone X; Γιατί η Apple προσπέρασε το iPhone 9;

    Στην ανακοίνωση της Apple, την Τρίτη που μας πέρασε, γνωρίσαμε τρία smartphones, τα iPhone X, iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Οι ονομασίες τους φέρνουν κάποιες αλλαγές στο μοτίβο που ακολουθούσε η Apple τα τελευταία χρόνια στις ονομασίες των συσκευών της. Έτσι δε γνωρίσαμε το iPhone 7s ούτε το iPhone 7s Plus, αλλά πήγαμε κατευθείας στα iPhone 8 και iPhone 8 Plus, κι έπειτα αφήσαμε το iPhone 9 και πήγαμε απευθείας στο iPhone X.

    iphone-x

    Πώς προφέρεται το iPhone X;

    Για να απαντήσουμε, έτσι στα γρήγορα, στην πρώτη απορία του τίτλου, το iPhone X προφέρεται ως iPhone 10. Δέκα λοιπόν. Η Ten για τους αγγλομαθείς, όπως είπε και ο Tim Cook, ο Jonathan Ive (μέσω video) και οι λοιποί της Apple στην παρουσίαση.

    Πάμε τώρα στη δεύτερη απορία! iPhone 9 θα δούμε; Ή αν προτιμάτε, γιατί η Apple προσπέρασε το iPhone 9 στις ονομασίες της;

    Καταρχήν η ονομασία iPhone 10 (ten) προέκυψε, καθώς αυτή η συσκευή είναι επετειακή, με την Apple να συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone, το 2007. Δε θα μπορούσε λοιπόν να λεγόταν 9.

    https://www.youtube.com/watch?v=K4wEI5zhHB0

    Θα μπορούσε όμως να ονομάσει iPhone 7s και 7s Plus τα 8άρια και iPhone 8 το X.  Γιατί επέλεξε αυτή τη διαφορετική προσέγγιση.

    Κάποιοι λένε ότι η κυκλοφορία των 8αριών της Samsung φέτος (τώρα το Galaxy Note 8 και λίγο νωρίτερα το Galaxy S8) έκανε την Apple να μη θέλει να είναι στην αγορά με δύο …7s μοντέλα. Marketing trick λοιπόν η ονομασία σε έναν τομέα που η Apple έτσι κι αλλιώς διακρίνεται. Ένα παρόμοιο τέχνασμα είχε χρησιμοποιήσει εξάλλου και η Microsoft που προσπέρασε τα Windows 9 και πήγε από τα Windows 8 στα Windows 10.

    Θα δούμε όμως iPhone 9; Δύσκολο να απαντήσουμε από τώρα, καθώς άγνωστες οι βουλές της Apple.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles