20.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Απάτη με θύμα το… Netflix! Σκηνοθέτης “τσέπωσε” εκατομμύρια για σειρά που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

    Μια απίστευτη ιστορία με επίκεντρο το Netflix κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου. Όπως έγινε γνωστό, ο σκηνοθέτης Carl Rinsch, αντί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 11 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε από το Netflix για τη σειρά επιστημονικής φαντασίας Conquest, “επένδυσε” τα χρήματα στο… τζόγο και σε άλλες συναλλαγές, χάνοντας σχεδόν 6 εκατομμύρια δολάρια από αυτά.

    Ωστόσο, κατάφερε να μετατρέψει τα υπόλοιπα 4 εκατομμύρια δολάρια σε… 27 εκατομμύρια δολάρια επενδύοντάς τα στο γνωστό κρυπτονόμισμα Dogecoin, σύμφωνα με τους New York Times. Στη συνέχεια όμως, χρησιμοποίησε τα χρήματα για “εξωφρενικά” ψώνια και πολυτελή αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα γρήγορα να εξανεμιστούν!

    Όλα ξεκίνησαν όταν το Netflix, ύστερα από μια σκληρή δημοπρασία, απέκτησε τα δικαιώματα της σειράς “Conquest” έναντι του ποσού των 61.2 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο σκηνοθέτης άρχισε να επιδεικνύει περίεργη συμπεριφορά στα γυρίσματα και το 2020 άρχισε να ζητά επιπλέον χρήματα.

    Ο σκηνοθέτης Carl Rinsch έλαβε επιπλέον 11 εκατομμύρια δολάρια από το γίγαντα του streaming για τη σειρά επιστημονικής φαντασίας του. Εκτός από την εν λόγω χρηματοδότηση, το Netflix έχει ήδη ξοδέψει 44 εκατομμύρια δολάρια για το project τα τελευταία πέντε χρόνια. Η πλατφόρμα αγόρασε τα δικαιώματα της σειράς από τον Rinsch το 2018. Τώρα, το Netflix σταμάτησε να χρηματοδοτεί τη σειρά και κινήθηκε νομικά εναντίον του Rinsch.

    Το περιστατικό έχει προκαλέσει διχασμούς στο διαδίκτυο, με πολλούς να αποκαλούν τον Rinsch «θρύλο» και άλλους να θεωρούν αυτήν την υπόθεση απάτης ως την καλύτερη πλοκή για μια σειρά.

    Διαβάστε επίσης:

    Google Bard: Τώρα απαντά σε ερωτήσεις σχετικές με τα βίντεο στο YouTube (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles