15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Απεβίωσε ο Larry Tesler, ο επιστήμονας που επινόησε το cut, copy – paste!

    Υπάρχουν ορισμένες μικρές εφευρέσεις και επινοήσεις που έχουν ως στόχο τους να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, ασχέτως εάν δεν σου γεμίζουν και πολύ το μάτι. Αναμφίβολα, στον κόσμο των υπολογιστών και της πληροφορικής μία από αυτές είναι και το γνωστό σε όλους μας Cut, Copy και Paste. Ναι, κάτι που μπορεί να φαίνεται τόσο ασήμαντο και απλό με βάση τα σημερινά στάνταρ, αλλά είναι τόσο λυτρωτικό (και σωτήριο) για όλους όσους εργάζονται με έναν επαγγελματικό ή προσωπικό υπολογιστή. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν το γνωρίζετε, αλλά αυτή η πολύ σημαντική ανακάλυψη έγινε από τον ειδικό στην επιστήμη των υπολογιστών και IT, Larry Tesler, αλλάζοντας τον ρου της ιστορίας των υπολογιστών!

    Δυστυχώς, όπως έγινε γνωστό πρόσφατα από την οικογένεια του και την εταιρεία Xeror, ο Larry Tesler δεν βρίσκεται εν ζωή, καθώς απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών. Ο διάσημος IT γεννήθηκε το 1945 στο Bronx της Νέας Υόρκης και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Stanford της California πάνω στην επιστήμη των υπολογιστών. Η ειδίκευση του αφορούσε στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στον άνθρωπο και στο computer και στην μακρόχρονη πορεία του εργάστηκε σε όλες τις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής (Google, Amazon, Apple, Yahoo και Xerox). H δυνατότητα για έναν χρήστη του να αφαίρει και να αντιγράφει ένα κομμάτι κειμένου και στη συνέχεια να το προσθέτει πάλι, ενσωματώθηκε για πρώτη φορα το 1983 στο λειτουργικό σύστημα ενός υπολογιστή Lisa της Apple. Larry Tesler σε ευχαριστούμε για όλα ήσουν ένας πραγματικός πρωτοπόρος! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles