20.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Απίστευτο επίτευγμα! Από το Βόρειο στο Νότιο Πόλο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

    Μετά από αρκετές προσπάθειες, οι Σκωτσέζοι Chris και Julie Ramsey ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της 9μηνης αποστολής, των 17.000 μιλίων, “Pole To Pole EV”, δηλαδή την πρώτη διαδρομή στον κόσμο από τον Μαγνητικό Βόρειο Πόλο του 1823 στο Νότιο Πόλο που πραγματοποιήθηκε με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το ζευγάρι έφτασε στον προορισμό του στις 15 Δεκεμβρίου, αλλά κατάφερε να μοιραστεί τα νέα αργότερα, μετά την αποκατάσταση της δορυφορικής σύνδεσης. Αυτό το κατόρθωμα επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό όχημα Nissan Ariya e-4ORCE, το οποίο τροποποιήθηκε από την ισλανδική εταιρεία Arctic Trucks – κυρίως με μεγαλύτερα ελαστικά 39 ιντσών και εργασίες ενίσχυσης του αμαξώματος. Ο κινητήρας και η ανάρτηση ήταν ως επί το πλείστον εργοστασιακά – μόνο με ανυψωμένο ύψος, σύμφωνα με την Electrek.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pole to Pole EV (@poletopoleev)

    Όλο αυτό το επιπλέον φορτίο στο ηλεκτρικό όχημα σήμαινε ότι έπρεπε να αρκεστεί στη μειωμένη εμβέλεια των 150 έως 200 μιλίων. Κατά τη διάρκεια των τμημάτων της Αρκτικής και της Ανταρκτικής του ταξιδιού, οι Ramseys χρησιμοποίησαν διάφορα κόλπα για να κρατήσουν την μπαταρία του αυτοκινήτου ζεστή, βελτιώνοντας την απόδοση. Πιο συγκεκριμένα, θα έστηναν έναν τοίχο χιονιού για να προστατεύσουν την κάτω πλευρά και το ψυγείο του αυτοκινήτου από τον κρύο άνεμο ή θα χρησιμοποιούσαν ακόμη και μια ειδική σκηνή για να καλύψουν ολόκληρο το αυτοκίνητο, όταν δεν φυσούσε πολύ.

    Διαβάστε επίσης:

    Me at the Zoo: Άλλαξε μετά από 2 δεκαετίες το 1ο ιστορικό video στο YouTube

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles