17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Απίστευτο! Η ίδια η Google βρίσκει το Google.com επικίνδυνο

    Το εργαλείο Safe Browsing Site Status checker της Google σας ενημερώνει για το αν μία σελίδα είναι ασφαλής ή όχι. Κι όμως η αμερικανική εταιρεία θεωρεί το ίδιο της το κεντρικό site επικίνδυνο, το Google.com δηλαδή, όπως ανακάλυψε πρώτος ένας χρήστης του Reddit!

    DANGEROUS

    Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας εδώ, ο λόγος που θεωρεί το Google.com επικίνδυνο είναι ότι “σας προειδοποιεί ότι μερικές σελίδες σ’ αυτό το website ανακατευθύνουν τους επισκέπτες τους σε επικίνδυνα sites που εγκαθιστούν malware”. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσε να κλέψει οικονομικά και προσωπικά στοιχεία.

    UPDATE: Η ίδια η Google άλλαξε μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα την κατάσταση σε Not Dangerous

    Τι εντόπισε λοιπόν η Google στο ίδιο της το site. Φαίνεται ότι, όπως σημειώνει και η Washington Post, κάποιοι χρησιμοποίησαν υπηρεσίες της Google για τη φιλοξενία κακόβουλου περιεχομένου και αυτό μάλλον είναι που μπέρδεψε τον Safe Browsing checker.

    Το εργαλείο βρίσκει και άλλες σελίδες που δημοσιεύουν περιεχόμενο από χρήστες τους, όπως το Tumblr, επικίνδυνες και αυτό αποδεικνύει ότι το εργαλείο δεν είναι τέλειο. Όπως και να έχει, ο ιδανικός τρόπος για να προστατευτείτε από επικίνδυνο περιεχόμενο στο Internet δεν είναι ένας checker αλλά η κοινή λογική!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles