24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Απίστευτο! Η Samsung σχεδιάζει camera sensor με ανάλυση που θα φτάνει τα 600MP!

    Όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν στα συρτάρια τους μια σειρά από καινοτόμα projects, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Concepts που εάν τελικά καταφέρουν και βγουν στην αγορά, τότε σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να μιλήσουμε ευθέως για «επανάσταση». Αυτό πρόκειται να συμβεί εάν τελικά σε μερικά χρόνια από σήμερα κυκλοφορήσει ένας camera sensor που θα αγγίζει (κρατηθείτε…) τα 600MP! Σύμφωνα με τον Yongin Park, Executive Vice President της Samsung στο τον τομέα της ανάπτυξης των camera sensors, αυτή τη στιγμή το R&D τμήμα της κορεατικής εταιρείας έχει στα σκαριά έναν σένσορα που η ανάλυση του θα ξεπερνάει τα 576 megapixels που μπορεί να «δει» το ανθρώπινο μάτι!

    Όπως χαρακτηριστικά τόνισε το στέλεχος της Samsung, αυτή η τεράστια αύξηση στον αριθμό των megapixels δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Μάλιστα, όπως ανέφερε η μελλοντική ενσωμάτωση ενός τέτοιου σένσορα ενδέχεται να καταλαμβάνει το 12% του σώματος ενός μέσου smartphone, με τη Samsung βέβαια να είναι έτοιμη να στηριχθεί για μια ακόμη φορά στην τεχνολογία ISOCELL, έτσι ώστε το εξόγκωμα της κάμερας που θα έχει ένα τηλέφωνο στο μέλλον να μην είναι τόσο ορατό. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις ο υψηλός αριθμός σε megapixel δεν εγγυάται καλύτερη φωτογραφική ποιότητα, αν και εάν ένας χρήστης στο μέλλον διαθέτει camera setup με τόσα πολλά megapixel, τότε τα και τα 8K videos του θα φτάνουν σε άλλα επίπεδα (ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με τη δυνατότητα Zoom). Φυσικά, ενδεχομένως να απέχουμε και 2 με 3 χρόνια μέχρι να δούμε camera setups που να αγγίζουν τα 600MP.   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles