20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Απίστευτο! Προσωπικές εικόνες και videos των οδηγών μοιράζονταν οι εργαζόμενοι της Tesla

    Ένα πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι κάποιοι εργαζόμενοι της Tesla μοιράστηκαν μεταξύ τους προσωπικές φωτογραφίες και videos που τραβήχτηκαν από κάμερες που βρίσκονται στα αυτοκίνητα ιδιοκτητών σε ομαδικές συνομιλίες το 2019 και 2020.

    Ένα από αυτά τα videos αποκαλύπτει ένα Tesla να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα λίγο πριν χτυπήσει ένα παιδί με ποδήλατο, ενώ σε άλλο video ένας γυμνός άνδρας περπατά προς ένα όχημα. «Μπορούσαμε να τους δούμε να πλένουν τα ρούχα τους και να κάνουν άλλες προσωπικές εργασίες ή να δούμε τα παιδιά τους, ανέφερε ένας από τους πρώην υπαλλήλους της εταιρείας.

    Η πρακτική αυτή «ήταν παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, για να είμαι ειλικρινής», δήλωσε ένας άλλος εργαζόμενος. «Και πάντα αστειευόμουν ότι δεν θα αγόραζα ποτέ ένα Tesla αφού είδα πώς συμπεριφέρθηκε η εταιρεία σε μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους».

    Στην ιστοσελίδα της, η Tesla αναφέρει ότι κάθε νέο όχημα που κατασκευάζει είναι εξοπλισμένο με οκτώ εξωτερικές κάμερες. Αυτές υποστηρίζουν λειτουργίες όπως οι Autopilot, Smart Summon και Autopark. Ενεργοποιούν επίσης το σύστημα επιτήρησης Sentry Mode που καταγράφει ανθρώπους που πλησιάζουν ένα σταθμευμένο Tesla και άλλες φαινομενικά ύποπτες δραστηριότητες.

    Η εταιρεία παράλληλα αναφέρει ότι σχεδίασε το σύστημα καμερών με βάση την προστασία του απορρήτου των χρηστών. Υπογραμμίζει ότι ακόμη και αν οι ιδιοκτήτες επιλέξουν να μοιραστούν το υλικό της κάμερας με την Tesla, «οι εγγραφές παραμένουν ανώνυμες και δεν συνδέονται με τον ιδιοκτήτη και το όχημά του», εκτός αν το υλικό χρησιμοποιηθεί για λόγους ασφαλείας (π.χ. ατύχημα, άνοιγμα αερόσακου).

    Διαβάστε επίσης:

    HUAWEI WATCH Ultimate: Όταν η «περιπέτεια» ξεκινάει από τον καρπό σου! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles