24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αποκάλυψη: Μπορεί η Google να μη διαβάζει τα emails σας, αλλά third-party εταιρείες μπορούν να το κάνουν

    Την περασμένη χρονιά, η Google είχε υποσχεθεί ότι θα σταματήσει τη σάρωση των προσωπικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών. Φαίνεται όμως ότι εξακολουθεί να παρέχει τη συγκεκριμένη δυνατότητα σε third party apps.

    gmail

    Αυτό επισημαίνει σε σχετικό ρεπορτάζ της η Wall Street Journal, αναφέροντας σχετικά ότι υπάρχουν εκατοντάδες προγραμματιστές λογισμικού που μπορούν να έχουν πρόσβαση στα emails σας.

    Εταιρείες όπως η Return Path, που συγκεντρώνει δεδομένα για εμπόρους, σκανάρουν το inbox πάνω από 2 εκατομμυρίων ατόμων που είναι εγγεγραμένοι, είτε χρησιμοποιούν Gmail, είτε υπηρεσία της Microsoft ή της Yahoo. Το ίδιο συμβαίνει και με την ανταγωνίστριά της, την eDataSource που έχει παραδεχθεί ότι ελέγχει “περιστασιακά” emails για τη βελτίωση των αλγορίθμων της.

    Και οι δύο εταιρείες ανέφεραν τις συμφωνίες με τους χρήστες ως κάλυψη για την άσκηση τέτοιων πρακτικών, τις οποίες βέβαια λίγοι μελετούν εξονυχιστικά.

    Ίσως πρέπει λοιπόν να είμαστε πιο προσεκτικοί στο πού δίνουμε πρόσβαση στο λογαριασμό μας και ίσως είναι ευκαιρία για έναν έλεγχο στις εφαρμογές στις οποίες έχουμε δώσει δικαιώματα εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles