24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αποκαλυπτική έρευνα: Η Google γνωρίζει τη θέση μας ακόμη και με απενεργοποιημένα τα location services

    Έρευνα αποκαλύπτει ότι η Google γνωρίζει τη θέση μας ακόμη και όταν τα location services είναι απενεργοποιημένα στα Android smartphones. Την αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα Quartz, η οποία επιπροσθέτως αναφέρει ότι τα Android smartphones συλλέγουν τις διευθύνσεις κοντινών πύργων κινητής τηλεφωνίας. Οι λεπτομέρειες συλλέγονται ακόμη και όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες, δεν έχουν εγκατασταθεί εφαρμογές στις συσκευές, ενώ δεν υπάρχει κάρτα SIM στη συσκευή.

    Untitled

    «Το αποτέλεσμα είναι ότι η Google, η μονάδα της Alphabet πίσω από το Android, έχει πρόσβαση σε τοποθεσίες μεμονωμένων ατόμων και στις κινήσεις που αυτοί κάνουν, που ξεπερνούν πολύ τις προσδοκίες των χρηστών στα πλαίσια της ιδιωτικότητας», αναφέρει ο Keith Collins, δημοσιογράφος του Quartz. Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στην ιστοσελίδα ότι οι διευθύνσεις των κεραιών κινητής συμπεριλαμβάνονται στις πληροφορίες που στέλνονται στα συστήματα της Google για τη διαχείριση των push notifications και των μηνυμάτων σε Android phones τους προηγούμενους 11 μήνες. Ποτέ δε χρησιμοποιούνται ή αποθηκεύονται, ενώ η εταιρεία λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει αυτή η πρακτική.

    Είναι κοινό μυστικό ότι η Google εντοπίζει τη θέση ενός smartphone, πολλά από τα apps που χρησιμοποιούμε δε θα λειτουργούσαν άλλωστε καλά χωρίς τα location services.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles