17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Αποκλειστικά στα χέρια μας το Huawei Mate 8! [hands-on]

    H Huawei τα έχει -σχεδόν- καταφέρει. Μείωσε όσο έπρεπε τον αριθμό συσκευών της, ανέβασε την ποιότητα σε υψηλά επίπεδα, εστίασε στο design και “χτυπά” μια αγορά που ελάχιστοι τολμούν και ακόμη λιγότεροι τα καταφέρνουν: Τη high-end. Ως εκ τούτου, το launch του Huawei Mate 8 στη CES 2016 για τον κόσμο εκτός Κίνας, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός και πολύς κόσμος περιμένει να δεί τι μπορεί να προσφέρει ένα ακόμη “θηρίο” της “big H”. Και το Digital Life σας το παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα!

    huawei mate 8 (2)

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά Huawei Mate 8

    • Διαστάσεις: 157.1 x 80.6 x 7.9 mm
    • Βάρος: 185 γρ.
    • Οθόνη: 6” NEO-IPS (1920 x 1080 pixels), Gorilla Glass 4, 2.5D glass
    • Επεξεργαστής: 8-core HiSilicon Kirin 950(1,8-2,3 GHz)
    • Μνήμη: 3GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου, microSD
    • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac-Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.2 (με A2DP, EDR, LE), GPS-GLONASS-BDS, NFC, FM Radio, microUSB 2.0 (USB Host)
    • Λειτουργικό: Android 6.0
    • Κάμερα: 16 MPixel με dual-LED flash, HDR, OIS, λήψη 1080p video@60FPS, slow-motion @ 720p, εμπρόσθια 8 MPixel
    • Μπαταρία: 4.000mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, dual-SIM, γρήγορη φόρτιση (37% σε 30 λεπτά)

     

    huawei mate 8 (3)

    Ένα μεγάλο στοίχημα για τη Mate 8 είναι η οθόνη των 6 ιντσών. Υπερβολικά μεγάλη για τους περισσότερους χρήστες, κάτι που προσπάθησαν οι μηχανικοί να ισορροπήσουν με τα εξαιρετικά λεπτά bezels και το μικρό πλάτος της συσκευής, σε συνδυασμό με το μικρό πάχος. Έτσι, για 6άρι smartphone, είναι σχετικά εύκολο στο χειρισμό, ακόμη και με το ένα χέρι (υπό προϋποθέσεις). Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική και σε κάθε πλευρά το κρύσταλλο έχει “σκαλοπάτι” (2.5D glass) ώστε να δίνει μια ψευδαίσθηση κυρτότητας.

    huawei mate 8 (6)

    huawei mate 8 (7)

    huawei mate 8 (4)

    Η unibody μεταλλική κατασκευή “διακόπτεται” σε λίγα σημεία ώστε να λαμβάνει σήμα η εσωτερική κεραία του Mate 8, ενώ στο πίσω μέρος έχουμε ένα στρογγυλό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν πλήκτρο αφής, για ορισμένες λειτουργίες. Πολύ ευπρόδεκτη προσθήκη καθώς συχνά δε βολεύει η χρήση της οθόνης αφής για να κάνουμε snooze το ξυπνητήρι, να απορρίψουμε κλήσεις ή να τραβήξουμε μια φωτογραφία, κάτι που τώρα μπορούμε να κάνουμε με τον αισθητήρα, ο οποίος είναι και ταχύτατος στην αναγνώριση του αποτυπώματος. Ακριβώς από πάνω, ο φακός της κάμερας με το περίγραμμά του να εξέχει της πλάτης, αλλά το κρύσταλλο να είναι ελαφρώς πιό μέσα, οπότε δεν ακουμπά στις διάφορες επιφάνειες. Το φλας παραμένει δίπλα στην κάμερα, όπως και στο Mate 7. Στο κάτω μέρος έχουμε μια απλή microUSB 2.0 θύρα και διπλή έξοδο ήχου.

    huawei mate 8 (5)

    Η οθόνη, παρά τη “μικρή” fullHD ανάλυση, είναι εξαιρετική, με το IPS-NEO panel να παράγει ακόμα περισσότερο “μαύρο”. Στο εσωτερικό βρίσκουμε το πανίσχυρο HiSilicon Kirin 950 chipset και 3GB μνήμης RAM με 32GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης, ενώ θα υπάρξει και έκδοση 4GB/128GB.  Και όμως δέχεται microSD κάρτα, στο slot της 2ης κάρτας SIM! Ό συνδυασμός των παραπάνω με το Android 6.0 είναι ονειρικός και ό,τι θα ήθελε κάθε απαιτητικός χρήστης αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς, δεν έχει Force Touch όπως το Huawei Mate S, όμως πάει το χειρισμό ένα βήμα παραπέρα, με διάφορα gestures που μπορείτε να πραγματοποιήσετε με ένα ή δύο δάκτυλα, τα οποία θα δείτε στο video παρακάτω.

    Η κάμερα έχει αισθητήρα της Sony (IMX298) με ανάλυση 16 MPixels (large pixels) με OIS και HDR, κάνει λήψη φωτογραφιών εξαιρετικής ποιότητας, όπως και video 1080p 30 ή 60 FPS, αλλά και 720p slow-motion. Δυστυχώς, όχι 4K video, όμως. Στα ίδια, υψηλά επίπεδα ποιότητας και η εμπρόσθια κάμερα των 8 MPixels, ενώ η εφαρμογή της κάμερας και στις δύο περιπτώσεις προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες και modes.

    huawei mate 8 (8)

    Από πλευράς συνδεσιμότητας έχει τα πάντα, οπότε δε θα έχετε κανένα περιορισμό. Όσο για τη θηριώδη μπαταρία των 4.000 mAh, είναι η φυσική διαδοχή αυτής του Mate 7 και προφανώς του προσφέρει απίστευτα μεγάλη αυτονομία που δε βρίσκουμε σε καμία άλλη επώνυμη high-end Android συσκευή.

    To Huawei Mate 8 είναι η νέα πρόταση της εταιρείας στα high-end business phones με μεγάλη οθόνη, με εξαιρετική ποιότητα και πολλά χαρακτηριστικά, αλλά και αντίστοιχα “premium” επίπεδα τιμής, στα 599€ για την 3GB/32GB έκδοση και στα 699€ για την 4GB/128GB έκδοση. Μπορεί το Mate 8 να γίνει το αντίπαλο δέος του Samsung Galaxy Note; Ο καιρός θα το δείξει, αλλά η Huawei βρίσκεται σίγουρα στο σωστό δρόμο…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles