15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Hisense Event @MWC 2017 – Ρομπότ, σαμπάνιες και… πρωτοποριακά smartphones!

    Η Hisense είναι μία εταιρεία που στην Κίνα, αλλά και στην ευρύτερη αγορά της Ασίας, θεωρείται «κολοσσός» στον κόσμο της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών ειδών. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί ένα δυναμικό άνοιγμα και σε άλλες αγορές (όπως της Ευρώπης), καθώς διαθέτει τόσο την τεχνογνωσία όσο και τη δυναμική για να πρωταγωνιστήσει και εκτός των ορίων της κινεζικής επικράτειας. Η εταιρεία που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1969, αυτή τη στιγμή είναι «number 1» στις Smart TVs στη Κίνα (οπότε μπορείτε να φανταστείτε για πόσο τεράστια νούμερα μιλάμε), περιλαμβάνοντας στην προϊοντική γκάμα της εκτός από τηλεοράσεις και άλλες οικιακές συσκευές (όπως πλυντήρια, ψυγεία κ.ά.).

    Hisense 1

    Φυσικά, όπως ήδη γνωρίζετε η Hisense δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία και στον τομέα των smartphones με αρκετά μεγάλη επιτυχία, καθώς οι συσκευές της διακρίνονται για την αξιοπιστία, τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και για την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Πριν από μερικούς μήνες είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε στο Digital Life το Hisense C20 και δεν σας κρύβουμε ότι μείναμε εντυπωσιασμένοι από τις πλούσιες δυνατότητες του, αλλά και τον value for money προσανατολισμό του. Τώρα, στο πλαίσιο του MWC 2017, η κινεζική εταιρεία μας παρουσίασε σε αποκλειστικότητα τα δύο νέα της smartphones (A2 και Rock), τα οποία ενσωματώνουν μία σειρά από χαρακτηριστικά που σπανίως βλέπεις σε άλλα smartphones της κατηγορίας τους…

    P1080770

    Embrace the Next!

    Το κεντρικό Motto του event της Hisense ήταν το «Embrace the Next» και σίγουρα σε αυτές τις τρεις λέξεις αποτυπώνεται η πρόθεση των υπευθύνων της Hisense να δώσουν ώθηση σε προϊόντα που κοιτάζουν και λίγο πιο… μακριά. Άλλωστε, το γεγονός ότι η κινεζική εταιρεία δαπανά το 5% των συνολικών εσόδων από τις πωλήσεις της, στον τομέα του research and development αποδεικνύει το πόσο σοβαρά παίρνουν τα πράγματα οι υπεύθυνοι της, έχοντας διαρκώς στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Πέραν της παραπάνω φιλοσοφίας όμως το focus εξακολουθεί και είναι πάντοτε οι users και οι δικές τους προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις. Για αυτό και πάνω σε αυτή την αρχή, η Hisense στηρίζει όλη την φιλοσοφία της και σχεδιάζει τα smartphones της.

    Hisense Ekdilwsi (2)

    Το εντυπωσιακό A2 που παρουσιάστηκε στο event, ξεχωρίζει για τον πρωτοποριακό του χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για μία συσκευή που έρχεται με διπλό display, όπου στη μεν μπροστινή οθόνη (5.5 ίντσες, 2.5D γυαλί και 1080p) ο χρήστης βρίσκει την κλασική οθόνη που έχουν όλα τα smartphones, αλλά στην πίσω πλευρά η Hisense προσθέσει ένα 5.2 ιντσών E-Ink display! Φανταστείτε λοιπόν μία ξεχωριστή συσκευή που ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά ενός πλήρως λειτουργικού smartphone, αλλά παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει και ως μία mobile reading device (όπως για παράδειγμα είναι το Amazon Kindle). Αυτό είναι κάτι το πολύ βολικό για τους λάτρεις των e-books, οι οποίοι μπορούν με μεγαλύτερη άνεση να διαβάζουν το αγαπημένο τους βιβλίο από το smartphones τους χωρίς να χρειάζεται να κουβαλούν και μία ακόμη έξτρα συσκευή.

    Hisense Ekdilwsi (7)

    Φυσικά η ύπαρξη ενός E-Ink display ανοίγει παράθυρο και σε άλλες λειτουργίες, καθώς η εισαγωγή ενός dual mode control δίνει τη δυνατότητα στον user να ελέγξει την κύρια οθόνη του smartphone του μέσω της ink screen, ενεργοποιώντας μάλιστα και μία σειρά από λειτουργίες – ειδικών gestures που κάνουν τη ζωή του ευκολότερη. Μάλιστα, ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της «μαγικής Ink οθόνης» του A2 είναι ότι εάν ο user του A2 διαπιστώσει ότι η μπαταρία του είναι πεσμένη μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά το e-ink display και έτσι να λειτουργεί το κινητό του χωρίς πρόβλημα για… μέρες, καθώς το e-ink display καταναλώνει περίπου το 10% της συνολικής ενέργειας της συσκευής.

    A2 C

    Πέραν βέβαια του συγκεκριμένου feature που κάνει το A2 να διαφέρει σημαντικά, στην καρδιά του βρίσκεται ένας octa-core επεξεργαστής MSM8937, χρονισμένος στα 1.4GHz και σε συνδυασμό με τα 4GB μνήμης RAM μπορεί να σηκώσει με άνεση ακόμη και τα πιο απαιτητικά tasks. Επιπλέον, το A2 διαθέτει κάμερες στα 16MP (main sensor) και 5MP (selfie cam), 64GB αποθηκευτικό χώρο (επεκτάσιμου μέσω microSD στα 128GB), ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας του ανέρχεται στα 3090mAh. Εκτός από τα παραπάνω, ο χρήστης του A2 μπορεί να μιλήσει και από τις δύο πλευρές, ενώ ένα χαρακτηριστικό που το βρήκαμε πολύ βολικό είναι ότι το fingerprint scanner βρίσκεται τοποθετημένο στα πλάγια, προσθέτοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Τέλος, η Hisense είχε την ιδέα να προσθέσει και μία θύρα υπερύθρων, η οποία με το κατάλληλο app μπορεί να μετατρέψει τη συσκευή σε ένα είδος universal controller για τον έλεγχο διαφόρων οικιακών συσκευών.

    A2 b

    A2

    Η ειδική παρουσίαση της Hisense εκτός από το A2 περιλάμβανε και την επίσημη αποκάλυψη στο ευρωπαϊκό κοινό του C30 ή αλλιώς «Rock», ένα smartphone που είναι… «βράχος» όπως λέει και το όνομα του. Ο διάδοχος του C20, επεκτείνει ακόμη περισσότερο την ιδέα του προγόνου του, καθώς έρχεται με υποστήριξη του προτύπου IP68 (αντί του IP67 που υπήρχε στο C20). Αυτό που το καθιστά διαφορετικό είναι ότι παρόλο που ανήκει στην κατηγορία των rugged smartphones που είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν στις κακουχίες, το Rock είναι λεπτό (με 7.95mm πάχος), πανάλαφρο και όμορφο και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τα ογκώδη και χοντροκομμένα rugged smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά.

    C30

    C30 2

    Η ξεχωριστή αυτή πρόταση της Hisense δεν υπολείπεται φυσικά σε επιδόσεις, καθώς στην καρδιά του βρίσκεται ένα πανίσχυρο Snapdragon chipset 8937 το οποίο σε συνδυασμό με τα 3GB μνήμης που φέρει η συσκευή μπορεί με άνεση να σηκώσει τα… πάντα. Επιπλέον, το 5.2 ιντσών Full HD display του επικαλύπτεται από Gorilla Glass 4 της Corning, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αντέξει και στην χειρότερη κακομεταχείριση! Τέλος, η Hisense δεν θα μπορούσε να μην ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την camera function του C30, προσθέτοντας main sensor στα 16MP και selfie cam στα 5MP. Χωρίς αμφιβολία, το Rock πέραν του ότι είναι «βράχος» αντοχής παράλληλα αποδεικνύει ότι ένα rugged smartphone μπορεί να είναι όμορφο τόσο εξωτερικά, όσο και αποδοτικό.

    Hisense Ekdilwsi (6)

    Embrace the future!

    Αυτές οι δύο συσκευές παρουσιάστηκαν στο κλειστό event της Hisense και η αλήθεια είναι ότι μας άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων. Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στη μίνι-γιορτή που έστησε η Hisense, καθώς στο event υπήρχε μία… φουτουριστική πινελιά με χορευτές-ρομπότ, που έδωσαν στη σκηνή ένα μοναδικό light show, αλλά και προπόσεις με άφθονη… σαμπάνια. Αναμφίβολα, η αίσθηση που μας άφησε το συγκεκριμένο event είναι ότι η Hisense βρίσκεται πλέον στο σωστό δρόμο για να πρωταγωνιστήσει και στην Ευρώπη και να είστε σίγουροι ότι θα ακούμε πολλά περισσότερα για αυτή στο άμεσο μέλλον…

    Hisense Ekdilwsi (3)

    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Παπαδάτο Γιώργο και τον κύριο Γιάννη Αναπολιωτάκη της Expus (επίσημης αντιπροσώπου των προϊόντων Hisense στην Ελλάδα) για την ευκαιρία που μας έδωσαν να παρακολουθήσουμε από κοντά το event της Hisense.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles