23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Απολύσεων συνέχεια! Στο ταμείο ανεργίας 10% του προσωπικού εταιρειάς του Snapchat!

    Οι απολύσεις στον χώρο της τεχνολογίας δυστυχώς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς όλες οι τεχνολογικές εταιρείες προβαίνουν σε περικοπές του διαθέσιμου ανθρωπίνου δυναμικού τους. Η Snap, εταιρεία που είναι γνωστή για την εφαρμογή Snapchat ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προβεί σε περικοπές του 10% του ανθρωπίνου δυναμικού της. Η εταιρεία είχε περίπου 5.300 υπαλλήλους στις αρχές του 2023 και αυτή θα είναι η 3η κατά σειρά περικοπή με τις απολύσεις να φτάνουν το 20% το 2022, ενώ μια μικρότερη περικοπή είχαμε μέσα στην προηγούμενη χρονιά της τάξης του 3%.

    Η Snap όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι insiders της digital αγοράς, δεν κατάφερε να προχωρήσει τις δραστηριότητες της και αυτό γιατί παρέμεινε στάσιμη. Η Snap δεν μπόρεσε να επεκταθεί πέραν του κεντρικού πυρήνα λειτουργίας της που ήταν τα social media και όλα τα προϊόντα που επιχείρησε να προωθήσει στην αγορά δυστυχώς ήταν αποτυχημένα (όπως το Spotlight που θύμιζε κάτι σαν το TikTok ή η υπηρεσία Snapchat Plus). Αν και οι αναλυτές περιμένουν την αυριανή ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, δυστυχώς η Snap δείχνει να έχει μεγάλες απώλειες. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν έχουν αναφέρει από ποιους τομείς θα απολυθεί το 10% των υπαλλήλων, ωστόσο τονίζουν ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις είναι απαραίτητες για να κάνουν focus σε τομείς που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Παρά το άσχημο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, ο Evan Spiegel, CEO της Snap έχει θέσει υψηλούς στόχους για το 2024, με τον ίδιο να εμφανίζεται αισιόδοξος και να πιστεύει ότι η εταιρεία θα αυξήσει την user base της κατά 17%, αλλά και τα διαφημιστικά έσοδα κατά 20%, ενώ στόχος είναι να διπλασιαστούν και οι subscribers του Snapchat Plus.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles