17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Αποστολή στην Κίνα: Στο event παρουσίασης των Meizu 15 series στη Wuzhen

    Αυτή η πρόσκληση ήταν πραγματικά διαφορετική. Το digitallife.gr ήταν ανάμεσα στα λίγα τεχνολογικά sites (εκτός Κίνας) στον κόσμο που έδωσαν το “παρών” στο λανσάρισμα των Meizu 15 series στην Κίνα.

    wuzhen1

    Η εταιρεία είχε, μάλιστα, επιλέξει τη Wuzhen, μία μικρή τουριστική πόλη με κανάλια και χαρακτηριστικά …Βενετίας, αλλά, συνάμα και γνήσιο ασιατικό χαρακτήρα, για μία παρουσίαση που γνωρίζαμε από την αρχή ότι δε θα έμοιαζε με τις υπόλοιπες που έχουμε παρακολουθήσει ανά τον κόσμο.

    wuzhen2

    Η γραφική watertown, μία από τις ομορφότερες της Κίνας, ήταν το ιδανικό τοπίο για μία επετειακή παρουσίαση από τη Meizu, που κλείνει φέτος 15 χρόνια παρουσίας. Τα νέα smartphones (Meizu 15, 15 Plus και M15), με την προσωπική σφραγίδα στη σχεδίαση του ιδρυτή της εταιρείας, Jack Wong, ήταν το ιδανικό ταίριασμα σ’ αυτό το σκηνικό.

    wuzhen-at-night1

    wuzhen-at-night2

    Από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε σ’ αυτό το πραγματικά “μαγικό” μέρος, η πρόσκληση της Meizu για το event, η οποία περιλάμβανε το ξεχωριστό δακτυλίδι με την αλυσίδα που βλέπετε στη φωτογραφία, έκανε φανερό πως κάτι πραγματικά ιδιαίτερο μας είχε ετοιμάσει η εταιρεία για τη σειρά 15 και αυτή τη μοναδική της επέτειο.

    meizu 15 invitation

    Ήταν, όμως, μαγικές και οι στιγμές που ζήσαμε πριν την εκδήλωση, με το μέρος πραγματικά να μας εμπνέει για βόλτες και φωτογραφίες, ξεχνώντας από την πρώτη στιγμή το jet lag, αλλά και το πολύωρο ταξίδι έως την άλλη άκρη του κόσμου.

    pigainontas-sto-venue

    Όταν έφτασε η ώρα του event, το οποίο είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 22 Απριλίου στις 19:30 το απόγευμα (ώρα Κίνας), ήταν πραγματικά ξεχωριστό το να βλέπει κάποιος ένα group δημοσιογράφων -με τους επικεφαλής της Meizu να μας καθοδηγούν φυσικά- να διασχίζει τις γέφυρες της γραφικής πόλης, ώστε να φτάσουν στο Wuzhen Internet International Convention Center, το οποίο είχε ντυθεί στα χρώματα της Meizu για την παρουσίαση.

    meizu-venue1

    Μπαίνοντας στον χώρο, μία εντυπωσιακή έκθεση με την ιστορία της Meizu μας περίμενε, μαζί με τα MP3 players αλλά και τα smartphones που σημάδεψαν την πορεία της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια.

    meizu-venue2

    Το venue ήταν εξίσου εντυπωσιακό και εσωτερικά, και μπορεί η παρουσίαση να πραγματοποιήθηκε στην κινεζική γλώσσα καθώς πρόκειται για ένα λανσάρισμα αρχικά για την τοπική αγορά, η Meizu είχε φροντίσει, ωστόσο, ώστε οι εκπρόσωποι του διεθνούς τύπου να έχουμε συσκευές διερμηνείας στις θέσεις μας, για πλήρη αντίληψη των ανακοινώσεων.

    parousiasi1

    Στην παρουσίαση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως το design των συσκευών με χρήση από ανοξείδωτο ατσάλι και κράμα αλουμινίου, αλλά και οι ξεχωριστές χρωματικές αποχρώσεις που έχει ετοιμάσει η Meizu, όπως το εντυπωσιακό λευκό, για το οποίο η εταιρεία πειραματίστηκε αρκετά έως ότου πετύχει το τελικό αποτέλεσμα και διαθέτει “κεραμική” αίσθηση.

    Ανάμεσα στα key points των προϊόντων, φυσικά οι εντυπωσιακές 16:9 οθόνες (η Meizu επιμένει σ’ αυτή την αναλογία) με πάνελ AMOLED της Samsung. Οι διαστάσεις τους είναι 5,46’’ (ανάλυσης Full HD) για το Meizu 15 και 5,95’’ (ανάλυσης 2Κ) για το Meizu 15 Plus, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στα πλαϊνά bezels που φτάνουν μόλις το 1,175 mm, το μικρότερο στον κόσμο.

    parousiasi2

    Αναφορά, φυσικά, πραγματοποιήθηκε και στις συνεργασίες με Qualcomm (το Meizu 15 ενσωματώνει για πρώτη φορά έναν επεξεργαστή της εταιρείας, τον Snapdragon 660) και Samsung (το Meizu 15 Plus ενσωματώνει τον Exynos 8895) στους επεξεργαστές.

    parousiasi4

    Από τα πλεονεκτήματα των συσκευών, τα οποία είδαμε αναλυτικά στην παρουσίαση και οι dual cameras (για τα Meizu 15 και Meizu 15 Plus), με 12MP Wide Angle και 20 MP Zoom Lense. O κεντρικός αισθητήρας (Sony IMX 380) έχει μέγεθος 1/2.3’’ και μέγεθος pixels στα 1.55μm (είναι ο ίδιος που συναντάμε και στο Huawei P20). Ο φακός έχει διάφραγμα f/1.8 και οπτικό σταθεροποιητή 4 αξόνων, ο δε δεύτερος αισθητήρας έρχεται με τηλεφακό που επιτρέπει το 2x οπτικό zoom ή το 3x loseless hybric zoom. Επιπλέον, διαθέσιμο είναι ένα 6-LED ring flash και selfie camera ανάλυσης 20MP με smart AI beauty mode και portrait mode.

    parousiasi5

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο ανανεωμένο home button (mTouch + mBack) στο κάτω μέρος που περιλαμβάνει τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, ο οποίος ξεκλειδώνει τις συσκευές σε 0,08 δευτερόλεπτα με περιθώριο λάθους μόλις 1%, ενώ διαθέτει και σύστημα απτικής ανάδρασης.

    Σχετικά με τα Meizu 15, Meizu 15 Plus και Meizu M15, καθώς και το σύνολο των τεχνικών τους χαρακτηριστικών, σας έχουμε ήδη γράψει και μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

    Μετά την ανακοίνωση των νέων smartphones, γνωρίσαμε και τα νέα αξεσουάρ της Meizu, τα εντυπωσιακά Halo και Pop.

    meizu-halo2

    Τα Meizu Halo laser Earphones πραγματικά …λάμπουν στο σκοτάδι, καθώς είναι κατασκευασμένα από Corning Fibrance, ένα εύκαμπτο γυαλί οπτικών ινών που λάμπει με τη βοήθεια laser από την OSRAM, ενώ βέβαια μπορεί να λυγίσει χωρίς να σπάσει.

    meizu-halo

    Τα Halo headphones μπορούν να λάμπουν για πέντε ώρες με 50% φωτεινότητα, ενώ, χωρίς φωτισμό, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για 15 ώρες. Το κόστος τους φτάνει τα 999 γουάν (130 ευρώ).

    meizu-pop2

    Τα Meizu POP Wireless Earbuds έχουν βάρος μόλις 5,8 γραμμάρια το καθένα, ενώ έρχονται σε λευκό χρώμα και με θήκη που λειτουργεί ως φορτιστής.

    meizu-pop

    Διαθέτουν μπαταρία 85mAh που τους επιτρέπει να λειτουργούν για 3 ώρες χωρίς φόρτιση. Το κόστος τους φτάνει τα 599 γουάν (78 ευρώ).

    flyme 7

    Τέλος, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το Flyme 7, η νέα έκδοση του software της Meizu για τα smartphones, με εντελώς νέο interface και βελτιωμένη λειτουργικότητα. Με περισσότερες από 100 καινοτομίες και βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, υπόσχεται στους χρήστες του upgrades, όπως δυνατότητα face unlock σε μόλις 0,1 δευτερόλεπτο, βελτιώσεις στις ΑΙ δυνατότητες της κάμερας, App Index και άλλα νέα χαρακτηριστικά. Το Flyme 7, μάλιστα, θα φτάσει και σε άλλες παλαιότερες συσκευές της εταιρείας, πέρα από τα Meizu 15.

    wuzhen3

    Το ταξίδι μας στην Κίνα με τη Meizu για την παρουσίαση της σειράς 15 ήταν πραγματικά μία εμπειρία ζωής και, βέβαια, μία μοναδική ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά ένα “επετειακό” λανσάρισμα σε μία χώρα που μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο τελευταία, κυριαρχώντας στην αγορά των smartphones.

    Θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες με περισσότερα για τη Meizu, καθώς είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τα σχέδια της εταιρείας, αλλά και να λάβουμε απαντήσεις στις απορίες μας για τα προϊόντα της, όπως επίσης και με το αναλυτικό review του Meizu 15 που φέραμε μαζί μας από την Κίνα στην Αθήνα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles