22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Αποσύρονται από την κυπριακή αγορά επικίνδυνα USB HUB

    Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι έχει εντοπίσει στην αγορά τα πιο κάτω δυο προϊόντα, τα οποία δεν πληρoυν τις ουσιώδεις απαιτήσεις της οδηγίας για την Ηλεκτρομαγνητική Συμβατότητα (EMCD). Επιπρόσθετα, το ένα εξ αυτών δεν συνοδεύεται από την απαιτούμενη δήλωση συμμόρφωσης EE. Ως εκ τούτου, oι διανομείς αυτών των προϊόντων (Superhome Center (DIY Ltd και P.A.C. CHARALAMBOUS & SON LTD) έχουν κληθεί και έχουν προβεί σε εθελοντική απόσυρσή τους από την αγορά.

    Η πρώτη περίπτωση αφορά την απόσυρση του πιο κάτω προϊόντος με τα ακόλουθα στοιχεία:

    Η δεύτερη περίπτωση αφορά απόσυρση προϊόντος με τα πιο κάτω χαρακτηρίστηκα:

    Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών προτρέπει τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα πιο πάνω προϊόντα να μην τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν στον πωλητή δηλαδή από το κατάστημα από το οποίο τα έχουν προμηθευτεί.

    Σημειώνεται επίσης ότι, σύμφωνα με τον περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμο του 2021, σε περίπτωση αγοράς μη ασφαλούς προϊόντος, ο καταναλωτής δικαιούται σε αντικατάσταση του προϊόντος, ώστε το προϊόν να είναι σύμφωνο προς τους όρους της σύμβασης πώλησης. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε ο καταναλωτής δικαιούται να υπαναχωρήσει, δηλαδή να επιστρέψει το προϊόν στον πωλητή και να λάβει πίσω το πλήρες ποσό που πλήρωσε. Υπενθυμίζεται ότι τα πιο πάνω δικαιώματα ισχύουν για περίοδο δύο (2) ετών από την αρχική παράδοση του προϊόντος στον καταναλωτή και ότι την αποκλειστική ευθύνη έναντι του καταναλωτή έχει πάντα ο τελικός πωλητής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles