20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Αποσύρονται τα πατίνια της Lime από το Ηράκλειο Κρήτης

    Αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης με αφορμή τη λειτουργία της Lime στην πόλη. Εδώ και αρκετό καιρό, κάτοικοι και δημοτικές υπηρεσίες ζητούν επίμονα τη ρύθμιση της χρήσης και στάθμευσης των ενοικιαζόμενων e-scooters, καθώς προκαλούνται προβλήματα σε καθημερινή βάση στο κέντρο του Δήμου, ενώ έχουν σημειωθεί και ατυχήματα.

    lime

    Η άναρχη χρήση των e-scooters, ενίοτε από ανήλικα άτομα που περιφέρονται με αυτά χωρίς να τα έχουν “ξεκλειδώσει/ενοικιάσει” και οδηγώντας επικίνδυνα, μη τηρώντας τον ΚΟΚ, αλλά και η στάθμευσή τους κατά δεκάδες σε σημεία που εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων, ιδίως κοντά στην περιοχή του λιμανιού της πόλης, έχει οδηγήσει τις τοπικές αρχές στο να πάρουν μέτρα που δεν έχουμε δει σε άλλους Δήμους, μέχρι σήμερα.

    Τον περασμένο Σεπτεμβριο, με αφορμή και ένα τροχαίο με e-scooter στην πόλη, ο Δήμος Ηρακλείου είχε εγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στην οποία είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο απαγόρευσης της διάθεσης και κυκλοφορίας των ηλεκτροκίνητων πατινιών. Επίσης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου είχε ανακοινώσει ότι με την υπ’ αριθ. 41/2019/10-9-2019 Απόφαση (ΑΔΑ: 6ΝΦΡ4653ΠΩ-ΟΔΚ) απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων πατινιών εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Ηρακλείου. Μάλιστα, ανέφερε πως τα πρόστιμα θα ανέρχονται σε “εκατοντάδες ευρώ” για τους παραβάτες. Ακολούθως, η Τροχαία Ηρακλείου απομάκρυνε μαζικά τα ενοικιαζόμενα e-scooters από την πόλη, όμως αυτά επανήλθαν μερικές ημέρες αργότερα από τη Lime.

    Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, η Lime θα αποσύρει τα e-scooters της από το Ηράκλειο προσωρινά, σε συννενόηση με το Δήμο Ηρακλείου, έως ότου βρεθεί κάποια λύση στα παραπάνω προβλήματα και εν αναμονή του νομοσχεδίου που θα τροποποιεί τον ΚΟΚ ώστε να συμπεριλαμβάνει το νέο είδος ατομικών ηλεκτρικών οχημάτων (ΕΠΗΟ). Υπενθυμίζουμε πως έχει ήδη συσταθεί σχετική επιτροπή που προετοιμάζει το προσχέδιο με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα, λαμβάνοντας υπ’όψιν και τα ελληνικά δεδομένα, ενώ η προώθηση του νομοσχεδίου προς ψήφιση αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020. Μάλιστα, ήδη σχεδόν 100 e-scooters της έχουν απομακρυνθεί από την πόλη.

    Το Digital Life επικοινώνησε με εκπρόσωπο της εταιρείας ο οποίος δήλωσε πως η Lime παύει τη λειτουργία της στο Ηράκλειο για τη χειμερινή σεζόν.

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles