22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Απόσυρση ακατάλληλων φορτιστών από την κυπριακή αγορά

    Την απόσυρση ακατάλληλων και επικινδύνων φορτιστών που κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά διέταξε το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών. Όπως διαπιστώθηκε οι συγκεκριμένοι φορτιστές δεν φέρουν τη σήμανση СЄ, δεν αναφέρεται καμία εμπορική επωνυμία, κατασκευαστής και μοντέλο, με αποτέλεσμα ο εισαγωγέας των πιο πάνω προϊόντων – που είναι η εταιρεία  EWAY TECHNOLOGY LTD – να κληθεί να προβεί σε εθελοντική απόσυρση και ανάκλησή τους από την αγορά. Τα μόνα χαρακτηριστικά που αναγράφονται στους συγκεκριμένους φορτιστές είναι: Input: 100-240 V, AC 50/60 Hz,  Output: DC 5.0 V, 1000 mA.

    Επίσης, ένα δεύτερο ανάλογο προϊόν εντοπίστηκε στην αγορά, το οποίο δεν συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD), και εμπερικλείει ουσιαστικούς και σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας για το χρήστη, με αποτέλεσμα το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών να  διατάξει την απόσυρση και ανάκλησή και αυτού του προϊόντος από την κυπριακή αγορά.

    Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα πιο πάνω προϊόντα προτρέπονται να μην τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν στον πωλητή, δηλαδή στο κατάστημα από το οποίο τα έχουν προμηθευτεί. Παράλληλα, οποιοσδήποτε γνωρίζει σημείο πώλησης τέτοιου προϊόντος ή χρειάζεται επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις να επικοινωνεί με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών στα τηλέφωνα 22800514 και 22800522 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

    9.9.2019_Akatallilo proion1 9.9.2019_Akatallilo proion2

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles