15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Αγωγή για κατασκοπία εναντίον της NSO Group

    Η γνωστή εταιρεία Apple, με επίσημη ανακοίνωση, γνωστοποίησε ότι κατέθεσε αγωγή εναντίον της ισραηλινής εταιρείας NSO Group και της μητρικής της, μετά από καταγγελίες για παρακολούθηση και στοχοποίηση χρηστών iPhone με τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Pegasus spyware.

    Μάλιστα η Apple κατέστησε σαφές ότι επιδιώκει την απαγόρευση οποιασδήποτε συσκευής ή υπηρεσίας της από την NSO Group, προκειμένου να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. “Στόχοι” ήταν ένα μικρό ποσοστό χρηστών συσκευών της Apple, που αποτελείται κυρίως από δημοσιογράφους και δικηγόρους. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι η εταιρεία θα ενημερώσει τους χρήστες iPhone που είναι πιθανό να έχουν στοχοποιηθεί από το λογισμικό, το οποίο αποκαλεί FORCEDENTRY.

    Παράλληλα, η εταιρεία αναφέρει ότι έχει προχωρήσει σε διόρθωση των ελαττωμάτων που επέτρεπαν στο λογισμικό της NSO να έχει πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα των iPhone.

    Σημειώνεται ότι η ισραηλινή NSO έχει «ανοιχτές» νομικές εκκρεμότητες με τη Microsoft Corp, τη Meta Platforms Inc, την Alphabet Inc και τη Cisco Systems Inc .

    Διαβάστε επίσης:

    Αύξηση κατά 208% στις απάτες ηλεκτρονικών πληρωμών ενόψει της Black Friday!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles