16.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Ανοίγει η “πόρτα” του App Store στην Ευρώπη

    Αρκετές αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιήσει η Apple στο App Store μέσα στο Μάρτιο –τουλάχιστον στην Ευρώπη- , προκειμένου να συμμορφωθεί με τη νέα τάξη πραγμάτων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χρήστες των συσκευών της εταιρείας θα είναι δυνατό να κατεβάζουν εφαρμογές και να πραγματοποιούν αγορές εκτός του App Store και η εταιρεία δοκιμάζει ήδη τις αλλαγές στη beta έκδοση του iOS 17.4 που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή στους developers.

    Η Apple είναι γεγονός ότι αντιστάθηκε για καιρό στις εν λόγω αλλαγές, επικαλούμενη συχνά κενά στην ασφάλεια που θα προκύψουν. Η 7η Μαρτίου όμως είναι η ημερομηνία που θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες, παρά το γεγονός ότι έχει δηλώσει πολλές φορές ότι το άνοιγμα του App Store της εμπεριέχει ρίσκο για τους χρήστες.

    Οι πιο σημαντικές αλλαγές αφορούν τους προγραμματιστές, οι οποίοι θα μπορούν να λαμβάνουν πληρωμές και να διανέμουν εφαρμογές εκτός του App Store για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η Apple θα εξακολουθεί να επιβάλλει μια διαδικασία ελέγχου για εφαρμογές που δεν προέρχονται από το κατάστημά της, το λεγόμενο “Notarization” που θα “επικεντρώνεται στην ακεραιότητα της πλατφόρμας και στην προστασία των χρηστών” από κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, η εταιρεία σημειώνει ότι έχει «περιορισμένη ικανότητα να αντιμετωπίσει άλλους κινδύνους – συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών που περιέχουν απάτες ή που εκθέτουν τους χρήστες σε παράνομο ή επιβλαβές περιεχόμενο».

    Όπως έγινε γνωστό, η Apple αλλάζει τις προμήθειες, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να πληρώνουν 17% για συνδρομές και αγορές εντός εφαρμογής, με το τέλος να μειώνεται στο 10% για τους «περισσότερους προγραμματιστές» μετά το πρώτο έτος.

    Σημειώνεται ότι η The Wall Street Journal αναφέρει σε νέο ρεπορτάζ πως το sideloading εφαρμογών στα iPhone θα είναι πάρα πολύ περιορισμένο και θα εμποδίζεται από διάφορους περιορισμούς που θα επιβάλει η εταιρεία. Μάλιστα, η Apple σχεδιάζει και να χρεώνει κιόλας τους χρήστες που θέλουν να εγκαθιστούν εφαρμογές εκτός του App Store, με στόχο να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται το φαινόμενο.

    Διαβάστε επίσης:

    Philips 49B2U6900CH: ένα νέο ισχυρό επαγγελματικό εργαλείο με κάμερα αυτόματης εστίασης και Smart KVM

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles