20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Deal 2 δισ. δολαρίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Formula 1

    Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Apple λάνσαρε το MLS Season Pass για τους fans του ποδοσφαίρου, που δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μέσω streaming μεγάλων αγώνων χωρίς συνδρομή στο Apple TV+. Το εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία, αφού 1 εκατ. νέοι συνδρομητές μπήκαν στους «κόλπους» της Apple. Δεν προκαλεί επομένως εντύπωση το γεγονός ότι η εταιρεία επιθυμεί να εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Formula 1.

    Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, το εν λόγω deal θα κοστίσει στην Apple περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ένα ποσό διπλάσιο από ό, τι εισπράττει το Formula 1 Group για τα παγκόσμια τηλεοπτικά δικαιώματα σήμερα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν ενεργές συμφωνίες με ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, οπότε η Apple δεν θα λάβει αμέσως τα πλήρη δικαιώματα.

    Για παράδειγμα, το ESPN, που ανήκει στην Disney, κατέχει τα δικαιώματα για την αγορά των ΗΠΑ για 2 χρόνια ακόμα. Επομένως, μια νέα συμφωνία θα αφορά το διάστημα από το 2025 και μετά. Οι φήμες θέλουν το deal να έχει διάρκεια 7 ετών, διάστημα μέσα στο οποίο οι υπάρχουσες συμφωνίες με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς θα λήξουν σταδιακά (η Apple θα πρέπει να έχει αποκλειστικά τα παγκόσμια δικαιώματα για 5 χρόνια).

    Αυτό σημαίνει επίσης ότι η Apple δε θα καταβάλει αμέσως το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, αλλά το μέρος που αναλογεί στα παγκόσμια δικαιώματα που ελέγχει. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δικαιώματα της MLS κοστίζουν μόλις 250 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

    Διαβάστε επίσης:

    Netflix: Όλες οι σειρές που έρχονται τον Οκτώβριο

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles