15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Apple event: Ανακοινώθηκαν τα M1 Pro και M1 Max chipsets που σπάνε τα κοντέρ!

    Το Οκτωβριανό event της Apple θα επικεντρωνόταν στους MACs και αυτό ήταν κάτι που το γνωρίζαμε από πριν. Ωστόσο, η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη του event είχε τη μορφή της ανακοίνωσης δύο νέων chipsets, τα οποία θα εμπλουτίσουν τις διαθέσιμες επιλογές της Apple στην οικογένεια του M1 SoC. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο versions του M1, την Pro και Max, με την Apple να ισχυρίζεται ότι τα νέα chipsets προσφέρουν έως και 70% περισσότερο performance σε σύγκριση με το core Μ1 και περίπου 4 φορές καλύτερο GPU performance.  

    Όπως έγινε γνωστό, το M1 Pro θα διαθέτει επιλογές στους 8 και 10 πυρήνες με μια συνοδευτική GPU με 14 ή 16 πυρήνες, ενώ το M1 Max θα αποτελέσει το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό που έχει αναπτύξει ποτέ η Apple. Κατασκευασμένο με τεχνολογία στα 5nm και 57 δισεκατομμύρια transistors, η Max edition του M1 θα έχει στο εσωτερικό μία CPU με 10 πυρήνες και μία 32-core GPU! Παράλληλα, το M1 Pro μπορεί να συνοδεύεται από 32GB RAM με bandwidth 200 GB/sec, ενώ το M1 Max έχει διπλάσιο bandwidth, υποστηρίζοντας 64GB RAM.

    Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τα παραπάνω specs, οι premium power users θα δουν τεράστια διαφορά σε ένα MacBook pro. Από τη στιγμή που το MacBook Pro με display στις 16 ίντσες ήταν λιγάκι παραγκωνισμένο, οι επαγγελματίες «διψούσαν» για μια πιο ισχυρή λύση και πράγματι, τα νέα MacBook που θα είναι εξοπλισμένα με τα παραπάνω chipsets, αν μη τι άλλο θα προσφέρουν πολλά περισσότερα με high-end performance. Μάλιστα, η Apple ισχυρίζεται ότι τα νέα της high-end SoCs προσφέρει 1.7Χ πιο γρήγορο performance σε σύγκριση με τους οκταπύρηνους επεξεργαστές που συναντούμε στα PC, πράγμα που σημαίνει καλύτερο 3D και πιο γρήγορο video rendering.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles