16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ιστορική στιγμή! Apple και IBM ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την κυριαρχία του iOS στις επιχειρήσεις

    Μπορεί, για σχεδόν 30 χρόνια, οι σχέσεις τους να ήταν κάτι παραπάνω από... εχθρικές, σήμερα, ωστόσο, η ανακοίνωση της συνεργασίας τους είναι γεγονός. Η Apple και η IBM ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία στρατηγική συνεργασία που προκαλεί αρχικά τεράστια εντύπωση!

    Αν, βέβαια, σκεφτούμε τον “προσανατολισμό” που έχουν αποκτήσει οι δύο εταιρείες τα τελευταία χρόνια, με την Apple να απευθύνεται κυρίως στον τελικό καταναλωτή και την IBM σε επιχειρήσεις, τότε η συνεργασία τους που μόλις ανακοινώθηκε ακούγεται ως μία… απολύτως λογική εξέλιξη, που θα βοηθήσει την Apple να αυξήσει σημαντικά την παρουσία των προϊόντων της σε επιχειρήσεις.

    apple-ibm

    “Η Apple βρήκε μία αδελφή ψυχή στην IBM” αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο CEO της Apple, Tim Cook και η CEO της IBM, Ginni Rometty, φαίνεται να συμμερίζεται την άποψή του. “Μπορεί πριν 30 χρόνια να ξεκινήσαμε ως ανταγωνιστές, σήμερα, ωστόσο, είμαστε απίστευτα συμπληρωματικοί” σημειώνει ο CEO της Apple και συνεχίζει “νομίζω πως εκείνοι που θα επωφεληθούν πραγματικά από αυτή τη συνεργασία είναι οι επιχειρησιακοί πελάτες που θα είναι πλέον πιο παραγωγικοί”.

    H ΙΒΜ αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ισχύ της στο κομμάτι των πωλήσεων για την προώθηση iOS συσκευών στο δίκτυο των συνεργατών της, οι οποίες θα διαθέτουν, μάλιστα, προεγκατεστημένο λογισμικό με την ονομασία MobileFirst for iOS Solutions, το οποίο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Apple. Οι σχετικές εφαρμογές θα κάνουν ντεμπούτο το 2015 και θα καλύπτουν τις ανάγκες μεγάλων βιομηχανιών και αγορών, όπως εξειδικευμένα apps που θα συνιστούν χρήσιμες λύσεις για το εμπόριο, την υγειονομική περίθαλψη, τις τράπεζες, τη βιομηχανία των ταξιδιών, των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών ή τον τομέα των ασφαλίσεων. Οι εφαρμογές θα εκμεταλλεύονται, φυσικά, την πανίσχυρη cloud υποδομή της IBM, σε συνεργασία, σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια, και με υπηρεσίες του Cupertino, όπως το iCloud. Η Apple ανακοίνωσε ακόμη ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο “AppleCare for Enterprise” που θα παρέχει σε IT departments και χρήστες 24/7 εξυπηρέτηση.

    Οι εποχές αλλάζουν, όπως και οι σχέσεις μεταξύ εταιρειών, με την εμβληματική αυτή φωτογραφία του Steve Jobs κάτω από το λογότυπο της IBM, να φαίνεται να μην εκφράζει πλέον την Apple αλλά και τις σχέσεις της με την IBM εν έτει 2014.

    ibm-jobs

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles