BREAKING

Apple iOS 16: Όλες οι αλλαγές! (WWDC 2022)

Βελτιωμένο και ικανότερο σε πολλά του σημεία θα είναι πλέον το iOS για το οποίο μίλησαν διεξοδικά οι άνθρωποι της Apple κατά την κεντρική ομιλία στο WDDC. Οι αλλαγές είναι θετικές και τόσες πολλές σε αριθμό που χρειάστηκαν 40 λεπτά για τον Craig Federighi και την ομάδα του προκειμένου να κάνουν τις ανάλογες περιγραφές. 

Αν θα ξεχωρίσετε κάτι εξαρχής στην νέα έκδοση θα είναι η οθόνη κλειδώματος γιατί πλέον μιλάμε για μια υπερ-προσπάθεια από την Apple με ελεύθερη πλέον την επιλογή να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης του τμήματος ημερομηνίας και ώρας. Η εταιρεία δεν απέφυγε να δηλώσει πως πρόκειται για την μεγαλύτερη ενημέρωση που έγινε ποτέ σε αυτό το χαρακτηριστικό. Κάθε στοιχείο μπορεί να προσαρμοστεί σε βάθος με διαφορετικές γραμματοσειρές, χρώματα, αποχρώσεις αυτών των χρωμάτων και με την προσθήκη γραφικών στοιχείων.

Τώρα μπορείτε να προσαρμόσετε ποια γραφικά στοιχεία θα εμφανίζονται κάτω από την ημερομηνία και την ώρα, ενώ οι ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος είναι πλέον πιο διακριτικές και θα καταλαμβάνουν το κάτω μέρος της οθόνης, ώστε να μην αποκλείουν μια φωτογραφία που έχετε τοποθετήσει ως ταπετσαρία. Όσο για τους αναποφάσιστους, επιτρέπεται και η τυχαία αναπαραγωγή φωτογραφιών, ανακατεύονται όλα και κάθε φορά βλέπετε μια άλλη ταπετσαρία. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε κάτι σταθερό και εσείς.

Υπάρχει και το Live Activities API που θα ενεργοποιήσει πιο συνοπτικές ειδοποιήσεις με ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Απογοήτευση προκαλεί το γεγονός ότι Apple δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με τη λειτουργία Always-On-Display, οπότε υποθέτουμε ότι ίσως είναι κάτι αποκλειστικό για το iPhone 14 Pro και επομένως θα το δούμε αργότερα.

Τα defacto προφίλ του iOS επεκτείνονται πλέον στην οθόνη κλειδώματος. Θα μπορείτε να επιλέξετε την εστίαση που θέλετε κατευθείαν από την οθόνη κλειδώματος και να αλλάξετε ποιες εφαρμογές μπορούν να εμφανίζουν ειδοποιήσεις, την εμφάνιση του UI και μόλις περάσετε την οθόνη κλειδώματος, η ίδια εστίαση θα συνεχιστεί στην αρχική οθόνη.

Μικρές παρεμβάσεις έγιναν και στην υπηρεσία Messages. Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε ένα μήνυμα, να αποστείλετε ένα μήνυμα και να επισημάνετε τις συνομιλίες ως μη αναγνωσμένες. Μπορείτε να κάνετε και εναλλαγή μεταξύ υπαγόρευσης και πληκτρολόγησης με το πληκτρολόγιο. Υπάρχει αυτοματοποιημένη αναγνώριση emoji, αυτόματη στίξη και πλήρης υποστήριξη Siri.

Μην ξεχνάμε το Apple Wallet, όπου στο iOS 16, οι εφαρμογές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό πορτοφόλι για να σας επαληθεύσουν και θα μπορείτε να μοιράζεστε μόνο τις πληροφορίες που χρειάζεστε . Θα μπορείτε να μοιράζεστε εικονικά κλειδιά μέσω του πορτοφολιού σε μηνύματα ή σε συγκεκριμένες εφαρμογές τρίτων.

Πως θα σας φαινόταν η διαίρεση μιας αγοράς σε τέσσερις ίσες πληρωμές για έως και έξι εβδομάδες; Ναι γίνεται με την βοήθεια του Apple Pay Later. Ακόμη, το Apple Pay Order Tracking θα αποθηκεύει λεπτομερείς αποδείξεις στο πορτοφόλι και θα εμφανίζει πληροφορίες παρακολούθησης παραγγελιών.

Με το iCloud Shared Photo Library, θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή βιβλιοθήκη iCloud για έως και έξι άτομα για να προσθέσουν φωτογραφίες από τις δικές τους βιβλιοθήκες ή να μοιραστούν με βάση μια ημερομηνία έναρξης ή άτομα στις φωτογραφίες.

Μεγαλύτερη υποστήριξη των Apple Maps που έρχονται σε ακόμη 11 χώρες,  συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Νέας Ζηλανδίας. Οι χάρτες εισήγαγαν τη δρομολόγηση πολλαπλών στάσεων, επιτρέποντάς σας να προσθέσετε έως και 15 στάσεις σε ένα ταξίδι. Οι εμπειρίες πόλεων θα δείξουν μια τρισδιάστατη έκδοση του Λας Βέγκας, καθώς και έξι άλλες πόλεις, όπως το Μαϊάμι, το Σικάγο και το Σίδνεϊ. Η νέα εμφάνιση θα διαθέτει τρισδιάστατες σαρώσεις, ανύψωση και πλοήγηση μέσω συγκοινωνίας.

Η Apple παρουσίασε και νέα γενιά CarPlay , η οποία θα φτάσει στα αυτοκίνητα στα τέλη του επόμενου έτους. Είναι πλήρως επανασχεδιασμένο και θα λειτουργεί σε όλες τις διαθέσιμες οθόνες ενός αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης της οθόνης του οδηγού. Το CarPlay θα μπορεί να εμφανίζει δεδομένα όπως ταχύτητα, RPM, καύσιμο και επίπεδα θερμοκρασίας, τα οποία θα προέρχονται απευθείας από το όχημα. 

Έστω για την ώρα, η προεπισκόπηση προγραμματιστή του iOS είναι διαθέσιμη στα μέλη του προγράμματος προγραμματιστών από σήμερα και μια δημόσια έκδοση beta έρχεται στους χρήστες iOS τον επόμενο μήνα. Η τελική έκδοση του iOS 16 θα φτάσει τον Σεπτέμβριο αμέσως μετά την ανακοίνωση του iPhone 14.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment