16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Apple iPhone 15 Pro και Pro Max: Με πλαίσιο τιτανίου, θύρα USB-C και Action Button

    Η Apple ανακοίνωσε τα νέα high-end κινητά της, επιβεβαιώνοντας τις περισσότερες φήμες που κυριάρχησαν για τα iPhone το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, τα Pro μοντέλα της σειράς iPhone 15!

    Οι νέες συσκευές είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο, έχουν Action Button και η Apple υπόσχεται ότι είναι τα πιο ισχυρά smartphones που έχει κατασκευάσει ποτέ. Το Apple 15 Pro ξεκινά από 999 $ με 128 GB αποθηκευτικού χώρου και το Pro Max στα 1,199 $ με 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Και τα δύο θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από την ερχόμενη Παρασκευή και προς πώληση στις 22 Σεπτεμβρίου.

    Το φετινό Pro έχει οθόνη 6.1 ιντσών και το Pro Max έχει οθόνη 6.7 ιντσών, δηλαδή ίδια με τα νέα iPhone 15 και 15 Plus. Και τα δύο τροφοδοτούνται από το ένα A17 Pro chip, το οποίο η Apple λέει ότι έχει την ταχύτερη απόδοση στις συσκευές από οποιοδήποτε smartphone και μπορεί ακόμη να συναγωνιστεί ορισμένους υπολογιστές προηγμένης τεχνολογίας. Μαζί με μια επανασχεδιασμένη GPU, η Apple φαίνεται να πιστεύει ότι αυτές οι συσκευές θα αναβαθμίσουν το gaming στο κινητό.

    Και τα δύο τηλέφωνα, φυσικά, έχουν θύρα USB-C στο κάτω μέρος, αποχαιρετώντας την παλιά θύρα Lightning. Στην περίπτωση του Pro προσφέρει κάτι περισσότερο από φόρτιση: Η Apple λέει ότι το 15 Pro είναι το πρώτο τηλέφωνο με ταχύτητες μεταφοράς 10Gbps, γεγονός που θα κάνει τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο (ή μεγάλων αρχείων οποιουδήποτε είδους) από το smartphone πολύ πιο εύκολη.

    Και τα δύο Pros έχουν Super Retina XDR displays με ProMotion και υποστηρίζουν τις λειτουργίες always-on display και StandBy mode στο iOS 17. Παράλληλα, έρχονται με αναβαθμισμένη κάμερα 48 megapixel που, σύμφωνα με την εταιρεία, τραβάει καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και χρησιμοποιεί τα συστήματα AI της Apple για τη λήψη φωτογραφιών HEIF πλήρους ανάλυσης. Οι άλλες δύο κάμερες είναι 12MP telephoto και 12MP ultrawide. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε και το πολυσυζητημένο οπτικό ζουμ έως και 5x, που αναμενόταν στις νέες συσκευές της Apple.

    To iPhone 15 Pro κοστίζει 1.099 δολάρια και το iPhone 15 Pro Max 1.299 δολάρια.

    Οι προ-παραγγελίες ξεκινούν και για τα δύο μοντέλα από σήμερα.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles