21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Apple iPhone 15 Pro Max First Impressions Review & Unboxing!

    Η Apple πιστή στο ετήσιο ραντεβού της (με μια μικρή επίσπευση σε σύγκριση με άλλες χρονιές) τον Σεπτέμβριο σύστησε στον κόσμο της τεχνολογίας, το iPhone 15. Με μια σειρά από στοχευμένες  παρεμβάσεις σε επιμέρους τομείς, ήταν εμφανές ότι η εταιρεία με έδρα το Cupertino έβαλε για μια ακόμη φορά πολύ ψηλά τον πήχη. Ακολουθώντας το δόγμα των μικρών αλλαγών, εξυπακούεται ότι το iPhone 15, δεν αποτελεί μια εντελώς διαφορετική συσκευή σε σύγκριση με το περσινό μοντέλο. Αυτό μπορέσαμε να το διαπιστώσουμε εύκολα και στο πρώιμο hands-on review με τις πρώτες εντυπώσεις μας που μπορείτε να δείτε παρακάτω…

    I am… Titanium!

    Η Apple ουσιαστικά θέλησε να καταστήσει το νέο iPhone ως την πιο ανθεκτική ναυαρχίδα της που έχει υπάρξει ποτέ και πράγματι η επένδυση από τιτάνιο (στα μεγαλύτερα μοντέλα Pro και Pro Max) φανερώνει τη πρόθεση της αμερικανικής εταιρείας στο να δημιουργήσει το πιο ανθεκτικό iPhone… ever. Με το πρώτο άγγιγμα μπορείς εύκολα να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, καθώς η πιο ακριβή έκδοση της συσκευής διαφέρει σημαντικά σε σύγκριση με την λύση του frame από αλουμίνιο που έχει προτιμηθεί για τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus.

    Το κατηγορίας Grade 5 τιτάνιο που «προστατεύει» το Pro Max διαθέτει αεροδιαστημική ποιότητα, καθιστώντας το νέο iPhone όχι μόνο ισχυρό και εξαιρετικά στιβαρό αλλά και συγχρόνως ένα click πιο ελαφρύ (ζυγίζει μόλις 221 γραμμάρια) σε σύγκριση με την περσινή έκδοση. Η δε οθόνη εντάσσεται και αυτή σε ένα ευρύτερο υψηλής αντοχής και προστασίας, για αυτό και η λύση του ceramic shield, ενός υλικού που θα σας κάνει να ξεχάσετε τις ενοχλητικές γρατσουνιές σίγουρα είναι «must»! Όπως αντιλαμβάνεστε με το focus της Apple να είναι φέτος η υψηλή αντοχή, η συσκευή διαθέτει πιστοποίηση IP68, πράγμα που σημαίνει προστασία σε σκόνη, πιτσιλιές και νερό (όπου μπορεί να αντέξει βάθος που αγγίζει τα 6 μέτρα για χρονική διάρκεια 30 λεπτών).

    Η ποιότητα κατασκευής και η αντοχή παίρνουν δέκα με τόνο, ωστόσο η Apple δεν έμεινε εκεί, καθώς μια ευχάριστη σχεδιαστική πινελιά έχει να κάνει με την ύπαρξη του action button, το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο πάνω από τα κλασικά volume rockers που χρησιμεύουν για την αυξομείωση της έντασης του ήχου. Το εν λόγω physical button είναι πολύ σημαντικό, καθώς μπορεί να προσαρμοστεί ακριβώς στις ανάγκες του χρήστη, δίνοντας του τη δυνατότητα να ορίσει εκείνος το τι είναι αυτό που θα ενεργοποιεί. Έτσι λοιπόν, με το ευέλικτο και προσαρμόσιμο κουμπί δράσης, ο χρήστης μπορεί να ορίσει την αθόρυβη λειτουργία της συσκευής, την κάμερα, τις φωνητικές σημειώσεις και οποιαδήποτε άλλη λειτουργία ή εφαρμογή μπορεί να συνδεθεί και να ενεργοποιηθεί με το εν λόγω button.

     

    Και εάν αυτή είναι σίγουρα μια ευχάριστης προσθήκη σίγουρα, οι Apple fans θα παρατηρήσουν στην κάτω πλευρά την έλευση της θύρας Type-C. Προσφέροντας αρκετά υψηλές ταχύτητες μέσω της USB 3.0 και υποστηρίζοντας και λειτουργία display port, αυτή η σημαντική αλλαγή είναι εξαιρετικά καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει το iPhone στο «club» των αμέτρητων mobile συσκευών που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο πρότυπο. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε wired status (στα 25W) η συσκευή μπορεί να φορτίσει μέσα 50% μέσα σε 30 λεπτά, φέροντας μια μπαταρία με χωρητικότητα στα 4441mAh.

    Big Apple!

    Αν μη τι άλλο και με μια πρώτη ματιά, το νέο iPhone έχει αρκετές διαφορετικές πινελιές σε σχεδιαστικό επίπεδο. Η Apple βέβαια δεν θα μπορούσε όμως να μείνει μόνο εκεί… Συνεχίζοντας την εξαιρετική παράδοση, το display του iPhone 15 Pro Max είναι πραγματικά όλα τα λεφτά. Η επιλογή μιας LTPO Retina XDR Super OLED οθόνης (ανάλυσης 1290 x 2796 pixels) στις 6.7 ίντσες, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την ποιότητα του νέου iPhone σε ότι έχει να κάνει με την προβολή περιερχομένου, με το Dolby Vision και το HDR10 να βοηθάνε ακόμη περισσότερο στην οπτική τελειότητα της οθόνης. Με screen-to-body ratio στo 89.8%, αν μη τι άλλο έχει ακόμη πιο στενά bezels σε σχέση με το περσινό μοντέλο. H δε κίνηση είναι σούπερ smooth από τη στιγμή που το Pro Max έρχεται με refresh rate στα 120Hz, ενώ φυσικά η οθόνη είναι always-on display, ενώ στο επάνω τμήμα δεσπόζει το Dynamic Island που εμφανίζει notifications και μια σειρά από live activities.

    H visual ποιότητα του display μπορεί να πείσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό, όμως η ύπαρξη του Bionic A17 είναι σίγουρα «game changer», καθιστώντας το νέο Pro Max ένα από τα πιο γρήγορα (εάν όχι το πιο γρήγορο) smartphone… ever. Με εντυπωσιακή ενεργειακή διαχείριση, εξασφαλίζοντας πολύ καλές επιδόσεις στο κομμάτι της αυτονομίας, αλλά και ιδανικό για ακόμη και τα πιο απαιτητικά mobile games, η Apple πατάει το γκάζι για μια ακόμη χρονιά. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το εν λόγω chipset συνοδεύεται από 8GB RAM, ενώ το νέο Pro Max κυκλοφορεί σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο (στα 256GB, τα 512GB και στο «κτηνώδες» 1TB).

    Φυσικά, το Bionic A17 chipset βελτιώνει σημαντικά και το φωτογραφικό αποτέλεσμα, όπου εδώ πιάνουν δουλειά το updated camera setup της ναυαρχίδας της Apple, όπου ο χρήστης της συσκευής μπορεί να τραβήξει high-resolution φωτογραφίες, αξιοποιώντας στο maximum τον main wide camera sensor των 48MP (f/1.8, 24mm, 1/1.28’’, 1.22μm, dual pixel PDAF, Sensor-Shift OIS), έναν σένσορα στα 12MP (f/2.8, 120mm) με περισκοπικό τηλεφακό και ultrawide σένσορα στα 12MP. Το camera setup συμπληρώνεται από ένα TOF 3D LiDAR scanner για δημιουργία αίσθησης του βάθους. Στο εμπρόσθιο τμήμα, η Apple επέλεξε μια άκρως ικανοποιητική sefle camera με 12MP (f/1.9, 23mm, PDAF OIS), η οποία συνοδεύεται από έναν σένσορα καταγραφής βιομετρικών στοιχείων.

     

    Small steps that make a… difference!

    Το τελευταίο iPhone βασίζεται στο λειτουργικό iOS 17, το οποίο εννοείται ότι προσφέρει πολλές αναβαθμίσεις σε σχέση με το iOS 16, ωστόσο όπως ήδη θα γνωρίζετε το νέο iPhone έχει συνδεθεί με περιστατικά υπερθερμάνσεων για τα οποία όμως το τελευταίο update του λειτουργικού συστήματος, βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση. Αναμφίβολα, η πρώτη εντύπωση που σου αφήνει το iPhone 15 Pro Max είναι ότι πρόκειται για μια… ναυαρχίδα με τα «όλα της». Και μπορεί η Apple με το νέο iPhone να μην ανακαλύπτει τον τροχό, παρόλα αυτά έχει κάνει τρομερή δουλειά στο να βελτιώσει τη ναυαρχίδα της στα σημεία! Ρίξτε μια ματιά και στο first impression videο που ετοιμάσαμε…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles