21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    All about iPhone 6. Φήμες και όσα θέλετε να μάθετε!

    Aν και ακόμα το iPhone 5 είναι φρέσκο στην αγορά, η φημολογία που αφορά στο “φρεσκάρισμα” της συσκευής, με την μορφή του iPhone 5S, είτε εκείνη που αφορά στην “ευρύτερη” ανανέωση της, με την μορφή του iPhone 6 είναι όπως πάντα έντονη.

    Oθόνη

    H σημερινή οθόνη Retina των 4 ιντσών, από ότι φαίνεται θα μας απασχολήσει και στο νέο iPhone 5S, ωστόσο το πιθανότερο είναι η Apple να παρουσιάσει μία νέα οθόνη για το iPhone 6, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί με αξιώσεις τα 5ιντσα τέρατα με την Full HD ανάλυση (1080p) που θα έχουν καθιερωθεί έως τότε.

    Λέγεται, ότι η Apple στο νέο iPhone 6, θα εγκαταστήσει οθόνη με διαγώνιο 4,8 ιντσών Retina+ τεχνολογίας IGZO, κατασκευασμένη από την Sharp, η οποία θα είναι σημαντικά λεπτότερη κατασκευαστικά, αρκετά πιο φωτεινή και ευκρινής σε σχέση με τις σημερινές οθόνες. Mάλιστα, λέγεται ότι θα είναι ακόμα πιο ευκρινής από τις 5 ιντσών 1080p οθόνες που βλέπουμε και θα δούμε σε πολλά high-end smartphones, στην φετινή έκθεση CES και στο MWC. H Sharp εργάζεται ήδη πάνω στην Super HD οθόνη του iPhone 6, αλλά επειδή η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα προηγμένη, είναι απίθανο να την δούμε στο iPhone 5S. H εταιρεία, θα την παρουσιάσει με το iPhone 6 ενώ φημολογείται ότι παρόμοιας τεχνολογίας οθόνη θα φέρει η επόμενη έκδοση του iPad (και ίσως και του iPad Mini).

    Λογισμικό

    Tο iPhone 6 είναι 99,9% σίγουρο ότι θα κάνει χρήση της νέας έκδοσης του iOS, 7. Ήδη αρκετοί developers εφαρμογών, έχουν εντοπίσει σε “logs” ίχνη από μία συσκευή με την ονομασία iPhone 6.1 καθώς και “ίχνη” σχετικά με το iOS 7. Φυσικά, μπορούμε να περιμένουμε πέρα από αρκετές νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά και την νέα έκδοση των Xαρτών της εταιρείας, οι οποίοι θα παρουσιαστούν χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος.

    Hardware

    Σήμερα το iPhone 5, ενσωματώνει ένα ιδιαίτερα γρήγορο αλλά παράλληλα χαμηλής κατανάλωσης επεξεργαστή τύπου A6, ενώ το iPhone 5S το πιθανότερο είναι να φέρει ένα φρεσκάρισμα του συγκεκριμένου SoC, με αρκετά υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας που θα κάνει την διαφορά και παράλληλα θα εξασφαλίσει τα περιθώρια στην εταιρεία, να παρουσιάσει ένα σημαντικά ανανεωμένο iPhone 6 με την προσθήκη ενός νέου chip. To τελευταίο θα ενσωματώνει το Apple A7 SoC (θα κατασκευάζεται είτε από την TSMC, είτε από την Unimicron, ακόμα δεν είμαστε σίγουροι) και το πιθανότερο είναι να φέρει τέσσερις πυρήνες αρχιτεκτονικής ARM. Ένα στοιχείο που αναμένεται να εμφανιστεί επίσης στο iPhone 6, είναι η τεχνολογία Sonar, που θα αντικαταστήσει τους σημερινούς infrared αισθητήρες!

    H ίδια τεχνολογία, θα επιτρέπει στο κινητό να “καταλαβαίνει” πότε ο χρήστης το έχει φέρει δίπλα στο αυτί του, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι η τεχνολογία θα φέρει και άλλα νέα πρωτότυπα χαρακτηριστικά.

    Hμερομηνία κυκλοφορίας

    Mία φήμη, που όμως με βάση τις πρακτικές της εταιρείας δεν φαίνεται να έχει και πολύ… βάση είναι ότι η Apple γυρεύει ένα τρόπο να οδηγήσει τις εξελίξεις για ακόμη μία φορά και να ξανασυστήσει τον λεγόμενο “wow” factor. Eίναι πολύ πιθανό φέτος λοιπόν να ανακοινώσει όχι μία, αλλά δύο συσκευές!

    Tο iPhone 5S θα λανσαριστεί ως μία οικονομικότερη πρόταση – κάποιοι αναλυτές μάλιστα υποστηρίζουν ότι θα κυκλοφορήσει και σε διαφορετικά χρώματα – και ίσως παράλληλα, ή μερικούς μήνες μετά – αλλά μέσα στο έτος – είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει το iPhone 6, ώστε να έρθει σε άμεση αντιπαράθεση με την 5η έκδοση του Samsung Galaxy S. Φήμες, φήμες…

    Πηγή: T3.com

    Φωτογραφίες: Concept:Antoine Brieux for NAK Studio (Yanko Design)

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles