20.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Στα δικαστήρια η Apple… για τον χώρο που καταλαμβάνει το iOS 8!

    To νομικό τμήμα της Apple δείχνει να μην εφησυχάζει ποτέ, καθώς λίγο πριν να εκπνεύσει το 2014 μία νέα μήνυση ήρθε να προστεθεί στις πολυάριθμες μηνυτήριες αναφορές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δικηγόροι του κολοσσού των νέων  τεχνολογιών. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν είναι μία μήνυση για κάποια τεχνολογική πατέντα, αλλά για τον… αποθηκευτικό χώρο που καταλαμβάνει το λειτουργικό iOS 8.

    Apples-with-apple-logo-05

    Συγκεκριμένα, η Apple κατηγορείται από τους Paul Orshan και Christopher Endara ότι παραπλάνησε το καταναλωτικό κοινό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δύο ενάγοντες στη μηνυτήρια αναφορά τους που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Καλιφόρνια, η Apple ξεγέλασε σκόπιμα τους users, καθώς δεν αναφέρει τον ακριβή αποθηκευτικό χώρο που καταλαμβάνει το λειτουργικό iOS 8 που βρίσκεται εγκατεστημένο (ή εγκαθίσταται μέσω update) στις συσκευές της. Αυτό με πιο απλά λόγια σημαίνει ότι η Apple δεν ενημερώνει σωστά το καταναλωτικό κοινό για το διαθέσιμο ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο των συσκευών της. Μάλιστα, η μηνυτήρια αναφορά περιγράφει με λεπτομέρεια το ποσοστό που αφαιρεί από τον χρήστη το iOS 8, όπου για παράδειγμα στην περίπτωση ενός iPod Touch αυτό ανέρχεται στα 3.7GB επί του συνόλου των 16GB, κάτι που σημαίνει ότι προσφέρει 23.1% λιγότερο αποθηκευτικό χώρο από αυτόν που υπόσχεται. Το ίδιο συμβαίνει με το iPad Air όπου και εδώ το ποστοστό ανέρχεται στο 23.1%, ενώ στην περίπτωση του iPhone 6 Plus, το ποσό αυτό ανέρχεται στο 20.6%.

    Οι δύο κατήγοροι απαιτούν από την Apple να αποζημιώσει τους καταναλωτές που έχουν πέσει θύματα πλάνης και παράλληλα να ξεκινήσει μία καμπάνια, η οποία θα αναφέρεται στις ορθές δυνατότητες των συσκευών της. Η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles