20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Apple και Google “χτυπούν” την παρακολούθηση μέσω AirTag

    Η Apple και Google αποκάλυψαν ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του ανεπιθύμητου εντοπισμού της τοποθεσίας ενός ατόμου, που είναι δυνατό να επιτευχθεί με τη χρήση συσκευών, όπως τα AirTag της Apple. Έχουμε ακούσει κατά καιρούς αρκετές ιστορίες ατόμων που εντοπίστηκαν με τη χρήση AirTag χωρίς να το γνωρίζουν και έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο, όπου οι εταιρείες πρέπει να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

    Οι 2 κολοσσοί υπέβαλαν πρόταση την Τρίτη για τη θέσπιση συγκεκριμένων προτύπων που καταπολεμούν τη μυστική επιτήρηση με συσκευές Bluetooth που δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βρίσκουν αντικείμενα, να παρακολουθούν τις αποσκευές ή να εντοπίζουν κάτι που έχει χαθεί.

    Η Samsung, η Tile, η Chipolo, η eufy Security και η Pebblebee έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξή τους σε αυτό το σχέδιο προδιαγραφών, το οποίο προσφέρει οδηγίες και βέλτιστες πρακτικές για τους κατασκευαστές που θα επιλέξουν να ενσωματώσουν ανάλογες δυνατότητες στα προϊόντα τους. Αυτός είναι ένας ισχυρός δείκτης ότι, τουλάχιστον ένα μέρος της βιομηχανίας, είναι πραγματικά πρόθυμο να δεσμευτεί για να επιλύσει το πρόβλημα.

    Η προδιαγραφή έχει υποβληθεί μέσω του οργανισμού προτύπων του Internet Engineering Task Force (IETF) και υπόκειται σε περίοδο σχολιασμού για τρεις μήνες. Μετά από αυτή την περίοδο, οι εταιρείες θα συνεργαστούν -με βάση τα σχόλια και την κριτική που έλαβαν- και θα κυκλοφορήσουν μια «υλοποίηση παραγωγής» της προδιαγραφής μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτή, στη συνέχεια θα υποστηρίζεται σε μελλοντικές εκδόσεις Android και iOS.

    Διαβάστε επίσης:

    G435 & G305 Wireless Combo από τη Logitech G σε μοναδική τιμή (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles