22.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
More

    Apple και OpenAI ενώνουν δυνάμεις για το AI chatbot των iPhone

    Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα, η ώρα που η Apple θα πραγματοποιήσει δυναμική… απόβαση στην κατηγορία της τεχνητής νοημοσύνης έφτασε. Το επόμενο μοντέλο iPhone είναι σίγουρο πως θα έρθει με κάποια AI features, τη στιγμή που η εταιρεία αναπτύσσει το δικό της μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που θα διευρύνει τις δυνατότητες του iOS 18.

    Όπως όλα δείχνουν, η Apple αυτή την περίοδο εξερευνά τις επιλογές της, αφού φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την OpenAI, την εταιρεία πίσω από το ChatGPT, αλλά και τη Google, ιδιοκτήτρια του AI chatbot Gemini, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg. Μέχρι στιγμής, οι συζητήσεις δεν έχουν καταλήξει κάπου, αφού η Apple δε φαίνεται να έχει αποφασίσει την τεχνολογία ποιας εταιρείας θα χρησιμοποιήσει. Δεν αποκλείεται στο τέλος να δούμε AI tech και από τις δύο εταιρείες ή από καμία.

    Σημειώνεται ότι η Apple τηρούσε σιγή ιχθύος σχετικά με τις προσπάθειές της στην κατηγορία της AI. Υπάρχουν όμως πλέον αρκετά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι… μαγειρεύει κάτι. Όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα τον Φεβρουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook δήλωσε ότι η Apple συνεχίζει να εργάζεται και να επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη και είναι «ενθουσιασμένη που θα μοιραστεί τις λεπτομέρειες της εργασίας αργότερα φέτος».

    Ισχυρίστηκε ότι το ολοκαίνουργιο M3 MacBook Air που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα είναι ο «καλύτερος ΑΙ φορητός υπολογιστής για καταναλωτές στον κόσμο» και, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία θα λανσάρει φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές με επίκεντρο την AI αργότερα φέτος. Τέλος, πριν από λίγες μέρες, η Apple κυκλοφόρησε μια σειρά γλωσσών μοντέλων ανοιχτού κώδικα που έχουν σχεδιαστεί για να τρέχουν σε συσκευές και όχι στο cloud.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles