19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Apple M2: Στο φως τα πρώτα benchmarks (και πράγματι η Apple είχε δίκιο για τις επιδόσεις του)!

    Σε πολλές περιπτώσεις όταν έχουμε το λανσάρισμα ενός νέου επεξεργαστή, οι εταιρείες (και για προφανείς λόγους PR) συνηθίζουν να τα… «φουσκώνουν» λίγο σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις της νέας τους CPU. Ωστόσο, υπάρχουν και φορές που οι εταιρείες λένε την… αλήθεια. Αυτό αποδεικνύεται και με την περίπτωση του M2, του νέου SoC της Apple, το οποίο θα βρίσκεται στην καρδιά των νέων MacBook Pro και MacBook Air. Με βάση λοιπόν τα πρώτα benchmarks που έρχονται από ανεξάρτητες πηγές, ο διάδοχος του M1 πετυχαίνει 35% μεγαλύτερη ταχύτητα στην GPU, κατά 18% στην CPU και 40% μεγαλύτερη ταχύτητα σε ότι έχει να κάνει με την Neural Engine.

    Όπως ανέφερε ο tech guru Vadim Yuryev, o οποίος κατάφερε να δοκιμάσει το νέο chipset, το M2 chip στο MacBook Pro είναι χρονισμένο στα 3.49GHz, σε σύγκριση με τα 3.2GHz, που έτρεχε ο πρόγονος του. Σύμφωνα με τα όσα έδειξε το Geekbench, η single-core performance του M2 είναι 11.56% ταχύτερη σε σχέση με το M1, ενώ στο κομμάτι του multi-core το συγκεκριμένο ποσοστό αγγίζει το 19.45%. Τώρα όπως έδειξαν τα αποτελέσματα του benchmarks εάν το μικρό κτήνος της Apple συγκριθεί με το Core i9-12900K της Intel (Alder Lake), το score του M2 είναι σχεδόν ίδιο (και υπό περιπτώσεις) μεγαλύτερο στο κομμάτι του multi-core, με το i9 να υπερτερεί στο single core κομμάτι.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα βασικά προτερήματα του M2 chipset είναι η εκπληκτική ενεργειακή κατανάλωση, καθώς είναι κατασκευασμένο με βάση την τεχνολογία των 5nm της TSMC, ενώ διαθέτει 20 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, 8-core CPU και GPU με 10 πυρήνες.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles