21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Με λιγότερα iPad ενισχύει την παραγωγή του iPhone 13

    Η έλλειψη ημιαγωγών αποτελεί ένα πρόβλημα που δε φαίνεται να βρίσκει άμεσα τη λύση του. Οι εταιρείες τεχνολογίας και οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν τεράστια εμπόδια στην παραγωγή τους και η Apple δεν αποτελεί εξαίρεση. Όπως έγινε μάλιστα πρόσφατα γνωστό, η εταιρεία, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που προκαλεί η παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ, αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή των iPad, προκειμένου να διαθέσει περισσότερα εξαρτήματα στην παραγωγή του iPhone 13.

    Ανακατατάξεις φέρνει η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei, η παραγωγή του iPad μειώθηκε κατά 50% σε σύγκριση με τον αρχικό προγραμματισμό. Παράλληλα, τα εξαρτήματα που προορίζονταν για iPhone παλαιότερων εκδόσεων, χρησιμοποιούνται ήδη στην παραγωγή του iPhone 13.

    Η εταιρεία φαίνεται να δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή του iPhone 13, επειδή προβλέπει ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση στην κατηγορία των smartphones, σε σύγκριση με τις συσκευές iPad. Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και , σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αγορές της Δύσης αρχίζουν να ανακάμπτουν από την πανδημία.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή του iPhone 13 έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα, όπως η διακοπή λειτουργίας εργοστασίων στην Ασία. Παρόλα αυτά, η Apple έχει αντιμετωπίσει καλύτερα από άλλες εταιρείες τα προβλήματα που προκύπτουν στη εφοδιαστική αλυσίδα από την έλλειψη ημιαγωγών.

    Διαβάστε επίσης: Redmi Note 11 Series έκαναν ντεμπούτο και θα κάνουν θραύση στην κατηγορία value for money! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles