15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Να, γιατί επιβραδύνουμε τα παλιά iPhone. Ξεκίνησαν οι μηνύσεις…

    Την περασμένη εβδομάδα, κυκλοφόρησε ένα report, σύμφωνα με το οποίo η Apple επιβραδύνει τα iPhone όταν οι μπαταρίες τους “παλιώσουν”. Σύμφωνα με αυτό, η εταιρεία μειώνει σκόπιμα την ταχύτητα των συσκευών, ώστε να αποφευχθεί η μείωση του χρόνου ζωής των μπαταριών περνώντας ο καιρός.

    iphoneseside2

    Τώρα, η Apple προχωρά σε επιβεβαίωση των εν λόγω ισχυρισμών που φαίνεται ότι δεν είναι απλές φήμες, σημειώνοντας μάλιστα ότι η πρακτική αυτή θα ακολουθηθεί και σε άλλα προϊόντα στο μέλλον.

    Σε δήλωση που απέστειλε στην ιστοσελίδα TechCrunch, η Apple σημειώνει ότι κυκλοφόρησε ένα σχετικό χαρακτηριστικό για τα iPhone 6, iPhone 6s και iPhone SE, με στόχο να διατηρήσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους με την πάροδο του χρόνου και, επίσης, να αποτραπεί το κλείσιμο των συσκευών σε ψυχρές συνθήκες θερμοκρασίας.

    Η εταιρεία επιβεβαίωσε, επίσης, ότι το iPhone 7 έλαβε και αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στην ενημέρωση του iOS 11.2, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες συσκευές.

    Πάντως, η αλήθεια είναι ότι η Apple ίσως θα έπρεπε να αφήσει την επιλογή στους χρήστες απλά να …αλλάζουν μπαταρία στις παλιές τους συσκευές – κάνοντας την επιβράδυνση προαιρετική.

    Μετά την παραδοχή, ωστόσο, από πλευράς της Apple, δυο πελάτες της, οι Stefan Bogdanovich και Dakota Speas, φέρνουν την υπόθεση στο δικαστήριο, καθώς δεν έχει ζητηθεί η συγκατάθεσή τους, ισχυριζόμενοι ότι υπέστησαν “παρεμβολές” και οικονομική ζημία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles