16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Apple Park. Το νέο campus “διαστημόπλοιο” της εταιρείας ανοίγει τον Απρίλιο για τους εργαζομένους!

    Επιτέλους έτοιμο! Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο της campus (πλέον γνωστό ως Apple Park), τα νέα κεντρικά γραφεία που ετοιμάζει, θα ανοίξουν για τους εργαζομένους της τον Απρίλιο.

    apple-park

    Η διαδικασία μετακόμισης των 12.000 περίπου εργαζομένων της Apple θα ξεπεράσει βέβαια τους έξι μήνες, ενώ η κατασκευή των κτιρίων αλλά και των χώρων πράσινου θα συνεχιστεί έως και το καλοκαίρι.

    Το Apple Park υπήρξε ένα όραμα του ίδιου του Steve Jobs για ένα κέντρο δημιουργικότητας και συνεργασίας. Το νέο campus της εταιρείας περιλαμβάνει ένα κτίριο που έχει σχήμα δακτυλίου και μοιάζει με ένα ...διαστημόπλοιο, ενώ διαθέτει τα μεγαλύτερα πάνελς από κυρτό γυαλί στον κόσμο.

    Για να τιμήσει τη μνήμη του Jobs, η Apple μάλιστα θα δώσει το όνομά του στο αμφιθέατρο του Apple Park, το οποίο θα ονομαστεί Steve Jobs Theater. Θα ανοίξει αργότερα μέσα στη χρονιά και θα έχει χωρητικότητα 1.000 θέσεων, ενώ θα βρίσκεται σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του Park με θέα στο πράσινο αλλά και το κεντρικό κτίριο.

    Όπως αναφέρει ο CEO της Apple, Tim Cook, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της λειτουργίας του Apple Park, “πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στον κόσμο το οποίο θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”, ενώ η Laurene Powell Jobs, σύζυγος του εκλιπόντα συνιδρυτή της Apple, σημειώνει από την πλευρά της ότι “το Apple Park μπορεί να συλλάβει το πνεύμα του (Steve Jobs) καθώς είχε εμπνευστεί από το τοπίο στην Καλιφόρνια, το αγαπημένο του σκηνικό όταν ήθελε να σκεφτεί”, συμπληρώντας ότι σε αυτό το περιβάλλον “θα μπορούσε να μεγαλουργήσει, όπως άλλωστε θα συμβεί με τους εργαζομένους της εταιρείας”.

    Δείτε τις φωτογραφίες & video που έδωσε στη δημοσιότητα η Apple από το νέο “Park” της.

    apple-park-photo-2-theater
    The new Steve Jobs Theatre

    apple-park-photo-1-building-trees

    apple-park-photo-4-building-closeup

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles