23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    H ασύρματη φόρτιση, έτσι όπως την φαντάζεται η Apple, είναι όνειρο

    Η ασύρματη φόρτιση των συσκευών μας είναι ακόμα μία φαντασίωση. Ναι, μπορεί η Nokia να μας παρουσίασε τα Qi «μαξιλαράκια» της, αλλά και πάλι. Προκειμένου να μπορούμε να φορτίσουμε, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται μία επαφή της συσκευής μας με τη συσκευή φόρτισης,  η οποία συσκευή, δεν είναι καθόλου ασύρματη.  Η Apple τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσε μία έκθεση ως αίτημα για να της χορηγηθεί η πατέντα, σε ένα σύστημα φόρτισης που πραγματοποιεί τα όνειρα όλων όσων χρησιμοποιούμε gadgets και εξαιτίας των πολλαπλών φορτιστών έχουμε πάθει νεύρωση με τα καλώδια.

    Όπως και στην περίπτωση της Nokia, η Apple (σύμφωνα με την έκθεση που κατέθεσε) θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία NFMR (Near Field Magnetic Resonance), κάτι που θα αποδίδαμε στα Ελληνικά ως Μαγνητικό συντονισμό σε εγγύς πεδίο και θα μεταφράζαμε σε απλούστερες λέξεις ως την δημιουργία ενός μαγνητικού πεδίου που επιτρέπει την φόρτιση σε μία ακτίνα από την πηγή που παράγει το πεδίο αυτό.

    Έτσι λοιπόν, μία και μοναδική συσκευή, σύμφωνα με την Apple, θα δημιουργεί το περιβάλλον εκείνο που θα επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση σε οτιδήποτε βρίσκεται στον χώρο του γραφείου σας και το χρειάζεται: laptop, tablets, smartphones, πληκτρολόγιο, ποντίκι… οτιδήποτε.

    Αν θέλετε να προχωρήσετε ακόμα περισσότερο το «όνειρο» φανταστείτε να μπαίνετε σε ένα καφέ που θα κάθεστε να πίνετε τον καφέ σας και θα φορτίζει αυτόματα το smartphone ή το tablet σας, (εφόσον οι κατασκευαστές αποφασίσουν επιτέλους να υιοθετήσουν ένα ενοποιημένο σύστημα φόρτισης), χωρίς να χρειάζεται να «ζητιανεύετε» πρίζες και καλώδια.

    Πώς σας φαίνεται; Ονειρικό; Θα ήταν με το δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος συγχρονισμός θα αφήνει ανεπηρέαστες πιστωτικές κάρτες και άλλα «εργαλεία» μας. Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα δεν παύει να είναι απολύτως εξαιρετική.

    Πηγές: Wired, Gizmodo

     

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles