13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Apple Spring Loaded Event 2021: Έσκασαν τα νέα πανίσχυρα iPad Pro με M1, mini-LED display και 5G!

    Οι φήμες το τελευταίο χρονικό διάστημα έδιναν και έπαιρναν και όντως τελικά εκεί που υπήρχε καπνός υπήρχε και φωτιά, με την Apple να μας συστήνει τα νέα iPad Pro, τα οποία είναι αρκετά boostαρισμένα, έχοντας στο επίκεντρο το M1 chipset, ενώ παράλληλα έρχονται με αρκετές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά.

    Το chipset τους, εν τέλει, είναι ο γνωστός M1 της Apple, προσφέροντας +50% επιδόσεις χάρη στη CPU και +40% χάρη στη GPU του. Μπορεί να έχει έως 16GB RAM και έως 2TB αποθηκευτικού χώρουδύο φορές ταχύτερου σε σχέση με της προηγούμενης γενιάς. Τα νέα iPad Pro έχουν και Thunderbolt θύρα με μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων 40 Gbps και δυνατότητα output 6K ανάλυσης, αλλά και υποστήριξη έως 10 gigabit Ethernet σύνδεσης!

    Η Apple εξόπλισε το 12,9″ iPad Pro με mini-LED panel, αν και το 11άρι εξακολουθεί να έχει LCD. Αυτή η οθόνη ονομάζεται Liquid Retina XDR, αποδίδει έως 1.600 nits φωτεινότητας (peak) και 1.000 nits (typ), ενώ υποστηρίζει HDR10, Dolby Vision και HLG. Τo backlighting προέρχεται από 10.000 μικροσκοπικά LEDs, ομαδοποιημένα σε 4 ζώνες των 2.500. Και τα δύο μοντέλα έχουν το ProMotion, δηλαδή 120Hz adaptive refresh rate. Το 11″ panel είναι Liquid Retina με 600 nits peak φωτεινότητας, True Tone και DCI-P3 χρωματική παλέττα.

    Για πρώτα φορά, τα iPad Pro έχουν 5G συνδεσιμότητα και eSIM. Επιπλέον, έχουν ανανεωμένη TrueDepth κάμερα με 12MP αισθητήρα και ultrawide φακό 122 μοιρών. Με το Center Stage χαρακτηριστικό, κάνει αυτόματα Pan και Zoom στο πρόσωπό σας κατά τις video κλήσεις, ή zoom out αν είστε δύο ή περισσότερα άτομα στο πλάνο. Όσο για τη διπλή κάμερα στο πίσω μέρος, έχει ακόμα αισθητήρες 12MP (wide) και 10MP (ultrawide), όπως και LiDAR. Συνδυάζεται, όμως, με ταχύτερο ISP και NPU που επιτρέπουν τη χρήση Smart HDR 3 και την εφαρμογή τεχνητών backgrounds για εικονικά περιβάλλοντα.

    Οι προπαραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή αλλά αναμένουμε πληροφορίες για την ελληνική αγορά. Παρακάτω θα βρείτε τις τιμές τους στο εξωτερικό:

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles