13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Apple Spring Loaded Event 2021: Νέα iMac με σούπερ κομψό design και M1 chip!

    Όπως αναμενόταν τα νέα iMac συγκέντρωσαν όλους τους προβολείς πάνω τους, αποτελώντας μαζί με το iPad Pro τις σημαντικότερες ανακοινώσεις του «εαρινού» event της Apple! Ο κολοσσός των νέων τεχνολογιών δούλεψε αρκετά πάνω στο σχεδιασμό του νέου iMac δημιουργώντας για το νέο All-in-One ένα δυναμικό ενιαίο σύνολο που δεν είναι μόνο ωραίο στο μάτι, αλλά παράλληλα είναι πανίσχυρο και στον τομέα των επιδόσεων.

    Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από έξω προς τα… μέσα, τα pastel χρώματα κάνουν το δυναμικό τους comeback, προσφέροντας μια χρωματική ποικιλία που εκπέμπει μια πιο τολμηρή και παιχνιδιάρικη διάθεση για τo νέο αστέρι στο προϊοντικό line-up της Apple. Έχοντας display 4.5K Retina στις 24 ίντσες (4.480 x 2.520 pixels), το βλέμμα αμέσως κλέβoυν τα πιο λεπτά bezels σε σύγκριση με τον προκάτοχο του που «έπαιζε» στις 21.5 ίντσες. Αν και σχεδιαστικά δεν αποτελεί και τεράστια αλλαγή στη unibody φιλοσοφία στην οποία μας έχε συνηθίσει η γνωστή εταιρεία στα iMac, ωστόσο ο δυναμισμός και το μοντέρνο design δεν απουσιάζουν και πάλι, οπότε οι fans των Apple products είναι βέβαιο ότι θα το λατρέψουν. Σημειώστε επίσης ότι θα κυκλοφορήσουν σε 7 διαφορετικά “funky” χρώματα.

    Πέραν όμως του όμορφου design, ο πραγματικός λόγος που ένα νέο iMac μπορεί να κερδίσει τον καταναλωτή δεν είναι άλλος από την ύπαρξη του M1 chipset, το οποίο αποτελεί αν μη τι άλλο μια εξαιρετικά ποιοτική αναβάθμιση σε σύγκριση με τους x86 επεξεργαστές της Intel. Οι νέοι iMac υπόσχονται λιγότερη θερμότητα και θόρυβο, αλλά και πιο αυξημένες επιδόσεις από τη στιγμή που η ιπποδύναμη του M1 δεν θα κρατιέται «δέσμια» της χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης που είναι σήμα κατατεθέν των M1-based MacBook Air και MacBook Pro. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια την Apple, οι νέοι iMac είναι 50% πιο «ήσυχοι» από άποψη παραγωγής θορύβου σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα της δημοφιλούς σειράς και αυτό συμβαίνει γιατί φέρουν μικρότερους και πιο αθόρυβους ανεμιστήρες.

    Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα upgrades, οι νέοι iMac έρχονται με αναβαθμισμένες FaceTime cameras που φέρουν πιο μεγάλους image sensors στα 1080p και μάλιστα θα συνεργάζονται άψογα με το M1 chipset για να προσφέρουν πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, στα νέα μοντέλα θα υπάρχουν τρία μικρόφωνα, τα οποία έχουν ως αποστολή τους να περιορίζουν τον ήχο στο background, καθώς επίσης και ένα πιο δυναμικό speaker setup 6 ηχείων, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο bass units και θα υποστηρίζει Dolby Atmos.

    Τα νέα M1 iMac θα κυκλοφορήσουν σε δύο εκδόσεις, με την ακριβή version να ξεκινάει στα 1.499 δολάρια με built-in Magic Keyboard με TouchID, το νέο Ethernet adapter και τρεις έξτρα USB 3 θύρες. H πιο basic έκδοση θα ξεκινάει από τα 1.299 δολάρια με δύο thunderbolt θύρες, χωρίς USB και με απλό Magic Keyboard. Όπως έγινε γνωστό, τα pre-orders για τα νέα iMac θα ξεκινήσουν στις 30/4, ενώ θα είναι διαθέσιμα μετά τις 15 Μαΐου.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles