20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Apple Vision Pro: Δείτε τη «γυμνή αλήθεια» και τι κρύβεται στο εσωτερικό του!

    Το Apple Vision Pro αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο sophisticated τεχνολογικό gadget της αγοράς, καθώς όλοι οι fans της τεχνολογίας σχολιάζουν και συζητούν για το νέο headset της Apple. Και ναι ήδη από τις πρώτες κιόλας μέρες της κυκλοφορίας του έχουμε αρχίσει να βλέπουμε εικόνες φανατικών φίλων της Apple να το φορούν όχι μόνο στο σπίτι, αλλά ακόμη και στο Μετρό ή στην καφετέρια. To headset της Apple λοιπόν δεν θα μπορούσε παρά να κάνει ντόρο, σημαίνοντας την εποχή του spatial computing όπως το έχει ονομάσει η εταιρία με έδρα το Cupertino. Εάν λοιπόν ανήκετε στους φανατικούς λάτρεις της τεχνολογίας σίγουρα θα σας έχει φάει η περιέργεια για να μάθετε το τι βρίσκεται στο εσωτερικό του εν λόγω sophisticated και high-tech headset.

    Με το που κυκλοφόρησε το Apple Vision Pro, τα παιδιά από το iFixit ανέλαβαν να το «εξερευνήσουν» όπως του αρμόζει, παρουσιάζοντας ένα αναλυτικό video με όλα τα εσωτερικά components που αυτό διαθέτει. Εξυπακούεται ότι αυτό που θα δείτε στο teardown video που ακολουθεί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το επιχειρήσει κάποιος στο σπίτι, καθώς το Vision Pro αποτελείται από μικροσκοπικά εξαρτήματα που ενδέχεται να σπάσουν κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης. Όπως θα διαπιστώσετε και από το video που ακολουθεί, οι ειδικοί του iFixit (αν και δυσκολευτήκαν να το αποσυναρμολογήσουν), μείνανε εντυπωσιασμένοι από το πλήθος των διαφορετικών επιμέρους hardware components που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Από τις κάμερες και τους σένσορες, τα OLED displays, το πιο περίεργο EyeSight display, τα ηχεία, τις συνδέσεις, τα μαξιλαράκια προσώπου, το headband, αλλά και το R1 chipset. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο αυτό teardown απλώς μας δίνει μια πρώτη γεύση για το εσωτερικό της συσκευής, η οποία διαθέτει πολλά περισσότερα στοιχεία που χρήσουν περαιτέρω εξερεύνησης και ανάλυσης. Καθίστε αναπαυτικά… πατήστε το play και απολαύστε!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles