15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Apple Watch: Προσοχή στους «μαϊμού» φορτιστές! Διαβάστε πως δεν θα την πατήσετε!

    H Apple ως γνωστόν είναι η εταιρεία που πάντοτε υποστηρίζει τη χρήση αυθεντικών αξεσουάρ για τις mobile συσκευές της. Ειδικότερα, σε ότι έχει να κάνει με τους φορτιστές, επειδή το φαινόμενο των fake και μαϊμού φορτιστών είναι ιδιαίτερα έντονο, η Apple θέλει να προειδοποιήσει τους users μέσω ενός support εγγράφου, το οποίο αναρτήθηκε στα επίσημα support κανάλια της Apple. Το εν λόγω document, το οποίο ονομάζεται “Identify Authentic and Certified Apple Watch chargers”, ουσιαστικά δίνει μια σειρά από συμβουλές για το πως να αποφύγετε επικίνδυνους φορτιστές για Apple Watch, οι οποίοι δεν διαθέτουν την απαιτούμενη πιστοποίηση (MFi) από την ίδια την Apple. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η εταιρεία με έδρα το Cupertino, εάν χρησιμοποιήσετε έναν μη εγκεκριμένο φορτιστή ενδέχεται να υποστείτε αργούς χρόνους φόρτισης, αλλά και εξασθενημένη μπαταρία στο πέρασμα του χρόνου για το Apple Watch σας.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο Support document, υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που μπορεί να προσέξει ένας user για να μην την πατήσει με έναν ψεύτικο και μη πιστοποιημένο φορτιστή. Για παράδειγμα, όπως τονίζουν οι άνθρωποι της Apple, όλοι οι αυθεντικοί φορτιστές είναι πάντοτε λευκού χρώματος, μόνο που κάποιοι έχουν επιπλέον πληροφορίες στο καλώδιο τους. Οι μη αυθεντικοί φορτιστές της Apple έχουν συνήθως διαφορετικά χρώματα.

    Για να είναι ένας φορτιστής της Apple αυθεντικός θα πρέπει να διαθέτει εντυπωμένα στο καλώδιο του τα παρακάτω διακριτικά:

    • A1570
    • A1598
    • A1647
    • A1714
    • A1768
    • A1923
    • A2055
    • A2056
    • A2086
    • A2255
    • A2256
    • A2257
    • A2458
    • A2515
    • A2652
    • A2879

    Επιπλέον, μπορείτε να τσεκάρετε τον κάθε φορτιστή και μέσα από το σύστημα σας, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

    1. Συνδέστε το καλώδιο φόρτισης του φορτιστή στο Mac και επιλέξτε Apple Menu > System Settings. Αμέσως μετά δεν έχετε παρά να πατήσετε στο General στο sidebar.
    2. Εν συνεχεία κάνετε click στο About και στα δεξιά πατήστε στο System report και USB. Κάντε click στον charger για να δείτε την ονομασία του κατασκευαστή.
    3. Σε κάθε περίπτωση εάν είναι πιστοποιημένος θα αναφέρει τη λέξη “Apple”.

    Σε ότι έχει να κάνει τους third-party κατασκευαστές που έχουν πιστοποιηθεί από την ίδια την Apple για να παράγουν και να πωλούν αξεσουάρ, φέρουν συγκεκριμένα σήματα (αυτοκόλλητα) στη συσκευασία, τα οποία αναφέρουν τις λέξεις: “Made for Watch”, με το Apple logo να βρίσκεται ουσιαστικά πριν την λέξη watch. Ρίξτε μια ματιά στο πως πρέπει να είναι τα αυθεντικά αυτοκόλλητα στην παρακάτω εικόνα.

    Ένας τελευταίος τρόπος για να τσεκάρετε την αυθεντικότητα ενός φορτιστή για Apple Watch ή οποιουδήποτε αξεσουάρ σχετίζεται με κάποιο προϊόν της Apple, δεν έχετε παρά να πατήσετε σε αυτό εδώ το link και να ψάξετε για το εάν είναι πιστοποιημένο εισάγοντας τις απαιτούμενες τιμές στο εκάστοτε πεδίο. Εφόσον συμπληρώσετε τις απαιτούμενες τιμές δεν έχετε παρά να πατήσετε το μπλε search button και μια λίστα με τα πιστοποιημένα αξεσουάρ θα σας εμφανιστεί. Εφόσον όλα είναι καλά τότε δεν έχετε παρά να εξακολουθήσετε να χρησιμοποιείτε τον ήδη υπάρχον φορτιστή σας. Σε αντίθετη περίπτωση σας συστήνουμε να προτιμήσετε την αγορά ενός πιστοποιημένου και ελεγμένου φορτιστή, καθώς έτσι θα προστατεύσετε καλύτερα το ρολόι σας και θα του χαρίσετε μεγαλύτερη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου.

    Πηγή: Phone Arena

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles