16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Apple WWDC 2022: Πρώτη ματιά στα MacBook Air, iOS 16 και MacOS Ventura!

    Σε αρκετές ανακοινώσεις προχώρησε η Apple στο πλαίσιο του WWDC, καθώς παρουσίασε το νέο λογισμικό για iPhones iOS 16, το νέο λογισμικό Ventura για Mac και -αυτό που έκλεψε την παράσταση- το MacBook Air με τον πανίσχυρο επεξεργαστή M2.

    Πιο αναλυτικά, η εταιρεία αποκάλυψε τη νέα γενιά επεξεργαστών, που υπόσχεται κατά 18% καλύτερες επιδόσεις και ταχύτητες που δεν έχουμε ξαναδεί. O M2 αποτελεί ουσιαστικά μια εξέλιξη του M1 και θα το θα δούμε στη νέα έκδοση του MacBook Air.

    -MacBook Air Μ2

    To νέο MacBook Air με το M2 chip αναμένεται να φέρει αρκετές αλλαγές στην κατηγορία. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την Apple, η απόδοσή του θα είναι κατά 40% μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο. Έρχεται με τετραγωνισμένο design, πάχος 11mm πάχος, 13.6 ιντσών Liquid Retina οθόνη με ανάλυση 2560×1664, 1080p FaceTime webcam και πιο λεπτά bezels. Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, η φωτεινότητα θα αγγίζει τα 500nits, διαθέτει σύστημα τεσσάρων ηχείων με υποστήριξη Spatial Audio, thunderbolt USB 4 θύρες και κλασική 3.5mm θύρα ακουστικών.

    -iOS 16

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο iOS 16, που η beta έκδοσή του θα διατεθεί μέσα στο καλοκαίρι. Βασικά χαρακτηριστικά του είναι ότι ο χρήστης θα είναι σε θέση να δημιουργεί πολλαπλές οθόνες, ενώ θα προσφέρει περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης και βελτιωμένη οθόνη κλειδώματος. Το iOS 16 διαθέτει Focus Mode επιτρέπει καλύτερη χρήση widgets και λίστα to-do, ενώ επιπλέον παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στο edit των texts. Παράλληλα, στο Wallet App έχει προστεθεί ένα Play Later feature  που δίνει τη δυνατότητα στον Apple user να διαχωρίζει τις πληρωμές του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προστέθηκε ένα Safety Cheack Feature, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια σε έκτακτες καταστάσεις κινδύνου. Τέλος, αρκετές είναι οι βελτιώσεις και στο Apple Maps, προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια και περισσότερες επιλογές.

    – watchOS 9

    Το νέο WatchOS δεν θα μπορούσε να λείψει από το WWDC! Για αυτό και οι λάτρεις του πετυχημένου smartwatch της Apple μπορούν με την 9η έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την εμπειρία χρήσης που προσφέρει το Apple Watch. Το νέο update περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις που αφορούν σε νέα watchfaces, ένα εμπλουτισμένο workout app, καλύτερη ανίχνευση των σταδίων του ύπνου, αλλά και καλύτερο προγραμματισμό στο medication tracking.

     

     

    -MacOS Ventura

    Παράλληλα, στο WWDC έγιναν και τα “αποκαλυπτήρια” μιας μεγάλης αναβάθμισης για του macOS. Πρόκειται για την έκδοση macOS Ventura, που θα διατεθεί ευρέως τον ερχόμενο χειμώνα.

    Βασικό χαρακτηριστικό του είναι το Stage Manager, που έρχεται να αλλάξει ό,τι γνωρίζαμε για το multitasking στο MacOS, αφού μπορεί να αναδιοργανώνει τα ανοικτά app στην άκρη της οθόνης. Επίσης, η κάμερα Continuity δίνει στους χρήστες macOS τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το iPhone τους ως κάμερα web.

    Υποστηρίζει αστραπιαίο drag n drop αρχείων και εικονιδίων από το desktop στις εφαρμογές που έχουν μεταφερθεί στο πλάι της οθόνης, τα αποτέλεσμα αναζήτησης στο quick look γίνονται ορατά με ένα πάτημα του space, το Mail app βελτιώθηκε, ενώ το Safari δίνει πλέον τη δυνατότητα διαμοιρασμού των tabs. Τέλος θα υποστηρίζει τα Passkeys που αντικαθιστούν τα κλασικά passwords.

    Διαβάστε επίσης:

    Creative Zen Hybrid: Βρείτε το δικό σας Zen!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles