21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Απροσδόκητη αλλαγή! Facebook και Messenger ξανά μια εφαρμογή

    Θυμάστε εκείνη την εποχή που το Messenger ήταν ενσωματωμένο στο Facebook; Η Meta επίσημα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσθέσει εκ νέου στην εφαρμογή μηνυμάτων στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με τις δοκιμές να έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι δρόμοι του Messenger και του Facebook χώρισαν το 2014, καθώς ο CEO Mark Zuckerberg πίστευε ότι ο διαχωρισμός θα πρόσφερε μια καλύτερη εμπειρία χρήσης. Τώρα, η Meta άλλαξε γνώμη, γεγονός, βέβαια, που δεν προκαλεί και μεγάλη έκπληξη, αφού σχετικές φήμες ακούγονταν εδώ και καιρό.

    Η αλλαγή αυτή έχει να κάνει καθαρά με τον ανταγωνισμό που δέχεται ο Facebook από το TikTok. Η κινέζικη πλατφόρμα social media προσφέρει built-in επιλογές μηνυμάτων, κάτι που το Facebook “ξεφορτώθηκε” εδώ και μια δεκαετία περίπου.

    Το Facebook είναι γεγονός ότι βρίσκεται σε περίοδο αναμόρφωσης, καθώς τα τελευταία χρόνια θεωρείτο ότι “αργοπέθαινε”. Βασικός λόγος ήταν ότι είχε χάσει πολλούς από τους νεαρούς κυρίως χρήστες του και τα κεφάλαια έπεφταν κατά βάση στην ανάπτυξη του Metaverse. Τα πρόσφατα στοιχεία ωστόσο έδειξαν ότι δεν αποτελεί μια “νεκρή” πλατφόρμα, αφού απαριθμεί 2 δισ. ενεργούς χρήστες ημερησίως. Το πόσοι βέβαια από αυτούς τους users προχωρούν σε αναρτήσεις στην πλατφόρμα καθημερινά και χρησιμοποιούν πράγματι το μέσο είναι μια άλλη ιστορία.

    Διαβάστε επίσης:

    TikTok: Νέο όριο 60 λεπτών στους ανήλικους χρήστες (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles