16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Αρχές του 2021 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στην Ελλάδα η εμπορική διάθεση υπηρεσιών 5G

    Την εκτίμηση ότι τα πρώτα δίκτυα που θα αξιοποιούν εμπορικά τις δυνατότητες της κινητής τηλεφωνίας 5ΗΣ Γενιάς θα λειτουργούν στην Ελλάδα μέσα στο β’ τρίμηνο του 2021 εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων της Ελλάδας, κ. Αντώνης Τζωρτζακάκης.

    Μιλώντας στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum, στην ενότητα με τίτλο «5G: The Power of Networks» ο κ. Τζωρτζακάκης υποστήριξε ότι το 5G αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τόνισε πως η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες της ΕΕ που δεν προχώρησε σε αναβολή του διαγωνισμού για τις συχνότητες που θα χρησιμοποιούν στα δίκτυα 5ης γενιάς λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.

    Ο κ. Τζωρτζακάκης ανέφερε επίσης ότι είναι κρίσιμης σημασίας η ταχεία ανάπτυξη των δικτύων 5G υποστηρίζοντας πως η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας. Βασική προϋπόθεση, όμως, αποτελεί η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες των νέων υποδομών.

    Με την άποψη του κ. Τζωρτζακάκη για τη σημασία του οικοσυστήματος συμφώνησαν και οι άλλοι δύο συμμετέχοντες στο πάνελ, ο Kenneth Fredriksen, εκτελεστικός αντιπρόεδρος για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη της Huawei και ο Sergio Solivera, αντιπρόεδρος της Nokia για την περιοχή της Μεσογείου. Αναφέρθηκαν και οι δυο στις καινοτόμες υπηρεσίες και εφαρμογές που μπορούν να γίνουν εφικτές με το 5G και έφεραν παραδείγματα από τομείς όπως είναι η τηλεϊατρική, η ναυτιλία, τα λιμάνια αλλά και το gaming. Όπως είπε ο κ. Solivera, ένα σημαντικό κομμάτι της λύσης της Nokia για τα 5G δίκτυα έχει αναπτυχθεί στο ερευνητικό κέντρο της φινλανδικής εταιρείας στην Αθήνα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles