20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Άρχισε να αποδίδει «καρπούς» η στρατηγική προσέλκυσης ψηφιακών επενδύσεων στην Ελλάδα

    Την πρόθεση του να προχωρήσει σε σημαντική επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα μετέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Jeff Bezos. Η επένδυση αφορά τη δημιουργία data center για τα δεδομένα που διακινούνται μέσω των δορυφόρων, με τις εγκαταστάσεις να περιλαμβάνουν και τον επίγειο σταθμό βάσης, καθιστώντας την Ελλάδα κέντρο της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

    Tο ύψος της επένδυσης δεν έχει γίνει γνωστό, όπως και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του σχεδιασμού, ωστόσο, εκτιμάται ότι εξ ίσου μεγάλη σημασία θα έχουν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που συνεπάγεται.

    Η ταχύτητα με την οποία κινείται η Ελλάδα στο χάρτη των ψηφιακών επενδύσεων, δείχνει να είναι αποτέλεσμα όχι μόνο πολιτικής βούλησης, αλλά και του προσωπικού στόχου του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη όσο και του επικεφαλής του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερακάκη, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έχουν δει τις ψηφιακές τεχνολογίες ως μέσο ανάπτυξης για τη χώρα.

    Ήδη, από το τέλος του 2020, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει έρθει σε συμφωνία με τη Starlink του Elon Musk, για την παροχή δορυφορικών ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Παρομοίως, από το 2020, έχει πραγματοποιηθεί η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Amazon Web Services και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ data center για δορυφορικά δεδομένα ετοιμάζει και η Hellas Sat, όπως ανακοίνωσε ο Χ. Πρωτόπαπας πριν από δύο εβδομάδες!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles