18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ περί A.I.: «To Skynet είναι ήδη εδώ»!

    Πολλές φορές η ζωή μιμείται την τέχνη και αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε αρκετά συχνά τα έργα επιστημονικής φαντασίας, τα οποία μοιάζουν λες και προφητεύουν το μέλλον. Ειδικότερα στον κινηματογράφο, αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές! Τελευταία δε έρχεται όλο και περισσότερο στην επιφάνεια το περίφημο Terminator του Τζέιμς Κάμερον, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι τα όσα απεικονίζονται στην ταινία ουσιαστικά αποτελούν μια «προφητεία» για την άνοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η πρώτη ταινία της σειράς κυκλοφόρησε πίσω στο μακρινό 1984 και αμέσως θεωρήθηκε επαναστατική για τα δεδομένα της εποχής. Με το τότε ανερχόμενο αστέρι του Hollywood, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ να υποδύεται ένα cyborg, μια εξελιγμένη μορφή Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία έχει έρθει από το μέλλον και με την μοναδική σκηνοθετική ματιά του Κάμερον, τόσο το πρώτο Terminator, όσο και το sequel του που κυκλοφόρησε στα 90s θεωρούνται all-time classics.

    Βλέποντας τον κόσμο γύρω μας τους τελευταίους μήνες και βλέποντας τα ηθικά και κοινωνικά διλήμματα που βάζει στο τραπέζι η Τεχνητή Νοημοσύνη, σίγουρα η άποψη του ανρθώπου πάνω στο οποίο στηρίχθηκε ο κινηματογραφικός μύθος του Terminator, να μη τι άλλο έχει βαρύνουσα σημασία. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκδήλωση: «An Evening with Arnold Schwarzenegger» στο Λος Άντζελες, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ τόνισε ότι τα όσα πραγματεύεται η ταινία έχουν ήδη γίνει πραγματικότητα! Ο αγαπημένος Arnie τόνισε ότι η ταινία ουσιαστικά προέβλεψε το μέλλον, καθως ήδη επικράτει ένας φόβος και ένας έντονος προβληματισμός για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δημοφιλής ηθοποιός: «Σήμερα, όλοι φοβούνται, για το πως θα εξελιχθεί» είπε. «Και σε αυτή την ταινία, μιλάμε για τις μηχανές που συνειδητοποιούν τον εαυτό τους και αναλαμβάνουν την εξουσία». Μάλιστα, εξήρε τη γραφή του Τζέιμς Κάμερον, χαρακτηρίζοντας τον νούμερο ένα σκηνοθέτη στον κόσμο και τονίζοντας ότι «Τώρα με την πάροδο των δεκαετιών, έχει γίνει πραγματικότητα… Επομένως, δεν είναι πια φανταστικό ή φουτουριστικό. Είναι εδώ σήμερα. Και έτσι αυτή είναι η εκπληκτική γραφή του Τζιμ Κάμερον».

    Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει μια μέρα όπου ο άνθρωπος θα υποδουλωθεί πλήρως στη μηχανή και ότι οι μελλοντικές γενιές δεν θα κληθούν να επιβιώσουν απέναντι σε τρομακτικά ρομπότ όπως ο Terminator… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles