12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    “Αrt Selfie” by Google: Ανακαλύψτε τους σωσίες σας σε έργα τέχνης από συλλογές μουσείων σε όλο τον κόσμο

    Τον περασμένο Ιανουάριο ο κόσμος ερωτεύτηκε ξαφνικά λίγο περισσότερο την τέχνη. Βραδινοί τηλεπαρουσιαστές, παίκτες ποδοσφαίρου και αιμοδιψείς βρικόλακες τράβηξαν κάποιες από τις 78 εκατομμύρια «Art Selfies» στην εφαρμογή Arts & Culture της Google. Όλα αυτά, χάρη σε ένα πείραμα που ανακαλύπτει τους σωσίες των χρηστών, αναζητώντας τους σε δεκάδες χιλιάδες έργα τέχνης που κοσμούν τις συλλογές μουσείων όλου του κόσμου με τα οποία συνεργαζόμαστε.

    Για να γίνει η τέχνη ακόμη πιο προσβάσιμη σε όλους, το Google Arts & Culture κάνει το «Art Selfie» διαθέσιμο παγκοσμίως. Επίσης, χάρη στη σύμπραξη των συνεργαζόμενων μουσείων, υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των διαθέσιμων έργων τέχνης, ώστε να βρείτε το ταίρι σας ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες πορτρέτα – συχνά, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Παράδειγμα, η συγκινητική περίπτωση μιας γυναίκας στο St Louis των ΗΠΑ, η selfie της οποίας ταυτοποιήθηκε με ένα πορτρέτο της προγιαγιάς της. Δοκιμάστε το και ποτέ δεν ξέρετε! Μπορεί να βρείτε ομοιότητες με το πορτρέτο του αυτοκράτορα Gojong ή με κάποιο από τα έργα της Φρίντα Κάλο

    Art Selfie

                                           “Art Selfie ταιριάσματα απ’ όλο τον κόσμο”

    Το Art Selfie προέρχεται από την οπτική τεχνολογία των υπολογιστών και βασίζεται στη μηχανική εκμάθηση. Βγάζοντας μια selfie, η φωτογραφία σας συγκρίνεται με πρόσωπα που απεικονίζονται σε έργα τέχνης, τα οποία μας έχουν προμηθεύσει συνεργαζόμενα μουσεία. Σε ελάχιστο χρόνο θα εμφανιστούν τα αποτελέσματά σας, καθώς και ένα ποσοστό που εκτιμά το βαθμό ομοιότητας του προσώπου σας με κάθε πιθανό «ταίρι». Έτσι, η selfie σας γίνεται δίοδος στην τέχνη, καθώς αρκεί να πατήσετε πάνω στο πορτρέτο του σωσία σας για να ανακαλύψετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο τέχνης στο οποίο απεικονίζεται ή με το δημιουργό του, τον οποίο ίσως και να μη γνωρίζατε καν μέχρι σήμερα. 

    Σε σύμπραξη με τα συνεργαζόμενα με εμάς μουσεία, η Google πειραματίζεται διαρκώς πάνω σε νέους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν οι άνθρωποι να ανακαλύπτουν την τέχνη και να αλληλοεπιδρούν μαζί της. Σ’ αυτό το πνεύμα, την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Lens on artwork στο Google Lens, στο Android, ψάξτε εναλλακτικά για την εφαρμογή Art Selfie.

    Στρέψτε το πρόσωπό σας στην τέχνη—Απαθανατίστε και μοιραστείτε το #ArtSelfie σας μέσα από την εφαρμογή Arts & Culture της Google για iOS ή Android (g.co/ArtSelfie).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles