13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ασταμάτητη η Microsoft… Αύξηση κερδών στο Q4 κατά 47%!

    Η Microsoft (και ειδικότερα το business division της) το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματικά καταγράφει ένα ράλι, καθώς η αύξηση στα κέρδη της πραγματικά προκαλεί… ιλίγγους, αποδεικνύοντας ότι ο κολοσσός της τεχνολογίας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όπως έγινε γνωστό, στο καθιερωμένο meeting των επενδυτών της εταιρείας, για το Q4 τα συνολικά έσοδα της γνώρισαν αύξηση της τάξεως του 21%, φτάνοντας το αστρονομικό ποσό των 46.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Και εάν το παραπάνω νούμερο σας εντυπωσιάζει… τα συνολικά κέρδη της γνώρισαν άνοδο γύρω στο 47%, επίδοση που μεταφράζεται σε 16.5 δισεκατομμύρια δολάρια! Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω νούμερα ξεπερνούν κατά πολύ την αισιόδοξη πρόβλεψη των αναλυτών της Wall Street, οι οποίο περίμεναν μία άνοδο κοντά στο 30%.

    Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το μυστικό της επιτυχίας της Microsoft έγκειται στη τρομερή επιτυχία του Cloud business της, το οποίο γνώρισε αύξηση κατά 30%. Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς τόσο το Office, το LinkedIn και γενικότερα οτιδήποτε έχει την επαγγελματική σφραγίδα του κατάφερε να εκτινάξει τα έσοδα του. Μάλιστα, ακόμη και το κομμάτι των personal computing λύσεων (το οποίο περιλαμβάνει τα Windows και το Xbox) γνώρισε αύξηση που άγγιξε το 9%. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κολοσσός της τεχνολογίας συνολικά γνώρισε αύξηση εσόδων κατά 18% μέσα στο 2021. Με την φόρα που έχει πάρει, νομίζουμε ότι θα υπάρξουν κι άλλα «ρεκόρ» κερδών στο άμεσο μέλλον και αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται κάποιος να είναι οικονομικός αναλυτής για να το καταλάβει!  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles