23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Αστυνομικοί κάνουν έφοδο σε φάρμα cryptomining, νομίζοντας ότι επρόκειτο για εργοστάσιο παραγωγής κάνναβης!

    Είναι γνωστό το πόσο ενεργοβόρα είναι η επιχείρηση για cryptomining, για αυτό και είναι αρκετές οι «φωνές» που αναφέρονται στο πόσο βλαπτική είναι η όλη διαδικασία για το περιβάλλον. Παράλληλα, εκτός από την περιβαλλοντική μπορεί να υπάρχει και μια πιο… ηθική διάσταση στο ζήτημα του cryptomining. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση των αστυνομικών αρχών των West Midlands στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν έφοδο σε μια εγκατάσταση που αρχικά νόμιζαν ότι επρόκειτο για παράνομο εργοστάσιο παραγωγή ναρκωτικών ουσιών και κάνναβης. Τελικά, όπως αποδείχθηκε η δήθεν εγκατάσταση παραγωγής ναρκωτικών ουσιών ήταν μια φάρμα crypto mining…

    Οι αστυνομικοί υπέπεσαν σε αυτό το λάθος, καθώς είχαν αναφορές για πολλές περίεργες συναντήσεις στην εν λόγω εγκατάσταση, ενώ παράλληλα είχαν θερμικές ενδείξεις από drone που παρέπεμπαν σε εργοστάσιο ναρκωτικών ουσιών. Τελικά, άνθρακας ο θησαυρός, καθώς μόλις εισέβαλλαν στον χώρο αντίκρισαν περισσότερους από 100 υπολογιστές να εκτελούν το «θεάρεστο» έργο της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Αν και το cryptomining σε καμία περίπτωση δεν είναι παράνομο, παρόλα αυτά το να κλέβεις ηλεκτρικό ρεύμα… είναι, καθώς ο ιδιοκτήτης της εν λόγω φάρμας είχε το κακό συνήθειο να «δανείζεται» ηλεκτρικό ρεύμα… χωρίς επιστροφή. Όπως αντιλαμβάνεστε όλος ο εξοπλισμός κατασχέθηκε και δεν υπάρχει περίπτωση να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη της φάρμας (κάποιοι από το αστυνομικό σώμα ίσως και να αποκτήσουν την Nvidia RTX 3080 που τόσο καιρό έψαχναν).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles