18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Athens Digital Lab: ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που αλλάζει την Αθήνα και υποστηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

    Στο πλαίσιο της υλοποίησης της ψηφιακής στρατηγικής του δήμου Αθηναίων και με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Athens Partnership με τη συνεργασία της COSMOTE, της Νokia και του ΙΣΝ, δημιουργούν το Athens Digital Lab. To πρότυπο εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων λύσεων smart city, υποστηρίζει καινοτόμες λύσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Αθήνας.

    Print

    Το Athens Digital Lab αναζητά ψηφιακές ιδέες που αλλάζουν την πόλη και καλεί άτομα, ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις που αγαπούν την τεχνολογία και την καινοτομία να καταθέσουν τις προτάσεις τους, που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της πρωτεύουσας και θα εξελιχθούν σε προηγμένες λύσεις Internet of Things (IoT – Διαδίκτυο των Πραγμάτων) για έξυπνες πόλεις. Οι θεματικές γύρω από τις οποίες θα πρέπει να κινούνται οι προτάσεις είναι: Καθαριότητα, Στάθμευση, Διαχείριση Πρασίνου, Διαχείριση Δημόσιου Χώρου, Διαχείριση Στόλου Οχημάτων, Ανοικτή Θεματική Ενότητα.

    Θα επιλεγούν πέντε ομάδες, που θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για διάστημα έξι μηνών σε έναν ειδικά διαμορφωμένο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, τον οποίο θα παρέχει ο δήμος Αθηναίων, έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαιτούμενα τεχνικο-οικονομικά μέσα για την υλοποίηση της πρότασής τους. Επιπλέον, θα έχουν:

    • τεχνική υποστήριξη και καθοδήγηση από στελέχη του δήμου Αθηναίων, της COSMOTE και της Νokia
    • πρόσβαση στην εξειδικευμένη ΙοΤ πλατφόρμα της Νokia, IMPACT, που προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον βασισμένο σε πρότυπα για την υλοποίηση νέων υπηρεσιών IoT,
    • προηγμένες υποδομές δικτύου από την COSMOTE.

    Κατά την υλοποίηση, οι ομάδες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν δοκιμές πεδίου, ενώ θα έχουν πρόσβαση στα αντίστοιχα δεδομένα του δήμου Αθηναίων για την ωρίμανση των λύσεων. Οι λύσεις που θα αναπτυχθούν, θα μπορούν: να τεθούν σε εφαρμογή στον δήμο Αθηναίων για δύο χρόνια και, παράλληλα, με την υποστήριξη της COSMOTE και της Νokia, να αποκτήσουν πρόσβαση σε κανάλια πωλήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν στις 17 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017. Υποβάλλονται αποκλειστικά στο www.athensdigitallab.gr

    Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, δήλωσε σχετικά: «Με το Athens Digital Lab, η Αθήνα αποκτά το δικό της εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων λύσεων Smart City και η ψηφιακή στρατηγική του δήμου Αθηναίων εισέρχεται σε φάση υλοποίησης. Θέτουμε τις προτεραιότητες για τις προκλήσεις της πόλης και στοχεύουμε σε τεχνολογικές λύσεις που θα αναβαθμίσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την καθημερινότητα των πολιτών της Αθήνας. Δίνουμε την ευκαιρία σε ικανούς νέους – μηχανικούς, ερευνητές και επιχειρηματίες, να γίνουν μέρος της εξέλιξης αυτής. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη συνεχή στήριξη και εμπιστοσύνη που μας παρέχει, καθώς βεβαίως την COSMOTE, την Νokia και το Athens Partnership που έμπρακτα υποστηρίζουν το παρόν και το μέλλον της Αθήνας».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles