16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Athens Pride 2012: Αγάπα με, είναι δωρεάν (Φωτορεπορτάζ)

    “Αγάπα με, είναι ΔΩΡΕΑΝ” τουλάχιστον για φέτος. Αυτό ήταν το σύνθημα της φετινής Athens Pride, της πλέον πολύχρωμης και πολύμορφης εκδήλωσης στην Αθήνα, μίας γιορτής για την LBGT κοινότητα που γίνεται να για να στρέψει την προσοχή στην αποδοχή, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.


    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ Athens Pride “στεγάστηκε” στην πλατεία Κλαυθμώνος, με δρώμενα, παρουσιάσεις, περίπτερα με ενημερωτικό υλικό που αφορά άμεσα τα δικαιώματα, αλλά και την υγεία της LBGT κοινότητας, μουσικές και βέβαια την καθιερωμένη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε από το Σύνταγμα έως την Ομόνοια. Το digitallife.gr ήταν εκεί και έχει την χαρά να σας δείξει στιγμιότυπα απ’ αυτή την παρέλαση της αγάπης, περισσότερο χρωματιστής και κεφάτης από ποτέ.

    Φέτος, η παρέλαση του Athens Pride θα έχει να θυμάται βέβαια και την επίσκεψη μίας cult παρουσίας, της Ελένης Λουκά, που δεν πήγε για να γιορτάσει μαζί με την LBGT κοινότητα, αλλά για να πείσει όσους ήταν εκεί να… “μετανοήσουν”. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, το “παρών” στις εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν από το πρωί, έδωσε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.


    Special Guest στο φετινό Athens Pride ήταν η Manner-Mine, η γκέι χορωδία του Βερολίνου, ενώ μετά το τέλος της παρέλασης, το ξέφρενο πάρτυ συνεχίστηκε on stage και κρατάει έως και αυτή την ώρα (βράδυ Σαββάτου).

    Πολλοί καλλιτέχνες, όπως Εβελίνα Παπούλια & Zand the Band, Κέλλυ Καλτσή, Ματούλα Ζαμάνη & The Angry Birds, Ραλλία Χρηστίδου, My Wet Calvin, Leon, Ilia Darlin, Tareq και Κούκλες (σε ένα drag show) δίνουν το “παρών” σε μία διαφορετική βραδιά για την Αθήνα, γεμάτη χρώμα και πολλά χαμόγελα. Το concept και την καλλιτεχνική επιμέλεια της φετινής εκδήλωσης είχε ο Κωνσταντίνος Ρήγος.


    Χρειάζεται ένα Athens Pride; Είναι κάτι που ρωτούν πολλοί. Πιστεύουμε πως ναι. Είναι μία καλή αφορμή για να ξεπεράσουμε ως κοινωνία τα ομοφοβικά αισθήματα που καλά κρατούν, ακόμα.

    Να σημειώσουμε πως, φέτος, για πρώτη φορά, παίρνει τη σκυτάλη και η Θεσσαλονίκη, με την πραγματοποίηση του δικού της Pride στις 22 και 23 Ιουνίου.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles