BREAKING

3

Athens Pride 2012: Αγάπα με, είναι δωρεάν (Φωτορεπορτάζ)

"Αγάπα με, είναι ΔΩΡΕΑΝ" τουλάχιστον για φέτος. Αυτό ήταν το σύνθημα της φετινής Athens Pride, της πλέον πολύχρωμης και πολύμορφης εκδήλωσης στην Αθήνα, μίας γιορτής για την LBGT κοινότητα που γίνεται να για να στρέψει την προσοχή στην αποδοχή, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ Athens Pride "στεγάστηκε" στην πλατεία Κλαυθμώνος, με δρώμενα, παρουσιάσεις, περίπτερα με ενημερωτικό υλικό που αφορά άμεσα τα δικαιώματα, αλλά και την υγεία της LBGT κοινότητας, μουσικές και βέβαια την καθιερωμένη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε από το Σύνταγμα έως την Ομόνοια. Το digitallife.gr ήταν εκεί και έχει την χαρά να σας δείξει στιγμιότυπα απ' αυτή την παρέλαση της αγάπης, περισσότερο χρωματιστής και κεφάτης από ποτέ.

Φέτος, η παρέλαση του Athens Pride θα έχει να θυμάται βέβαια και την επίσκεψη μίας cult παρουσίας, της Ελένης Λουκά, που δεν πήγε για να γιορτάσει μαζί με την LBGT κοινότητα, αλλά για να πείσει όσους ήταν εκεί να... "μετανοήσουν". Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, το "παρών" στις εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν από το πρωί, έδωσε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.


Special Guest στο φετινό Athens Pride ήταν η Manner-Mine, η γκέι χορωδία του Βερολίνου, ενώ μετά το τέλος της παρέλασης, το ξέφρενο πάρτυ συνεχίστηκε on stage και κρατάει έως και αυτή την ώρα (βράδυ Σαββάτου).

Πολλοί καλλιτέχνες, όπως Εβελίνα Παπούλια & Zand the Band, Κέλλυ Καλτσή, Ματούλα Ζαμάνη & The Angry Birds, Ραλλία Χρηστίδου, My Wet Calvin, Leon, Ilia Darlin, Tareq και Κούκλες (σε ένα drag show) δίνουν το "παρών" σε μία διαφορετική βραδιά για την Αθήνα, γεμάτη χρώμα και πολλά χαμόγελα. Το concept και την καλλιτεχνική επιμέλεια της φετινής εκδήλωσης είχε ο Κωνσταντίνος Ρήγος.


Χρειάζεται ένα Athens Pride; Είναι κάτι που ρωτούν πολλοί. Πιστεύουμε πως ναι. Είναι μία καλή αφορμή για να ξεπεράσουμε ως κοινωνία τα ομοφοβικά αισθήματα που καλά κρατούν, ακόμα.

Να σημειώσουμε πως, φέτος, για πρώτη φορά, παίρνει τη σκυτάλη και η Θεσσαλονίκη, με την πραγματοποίηση του δικού της Pride στις 22 και 23 Ιουνίου.

3 Comments

 • Γιώργος
  11 Ιουνίου 2012 at 00:21

  Το Pride στην Θεσσαλονίκη θα γίνει φέτος σε συνδιοργάνωση της ΜΚΟ Thessaloniki Pride και της συλΛογικότητας Homophonia υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

 • Dimitris T
  10 Ιουνίου 2012 at 11:45

  Κι εγώ πήγα στο pride. Συνηθισμένο, όχι κάτι καινούριο. Και πάλι καλά που υπήρχε και τόση ανταπόκριση. Οι Έλληνες gay είτε είναι τελείως στη ντουλάπα, είτε είναι δήθεν, πάνε στο πάρτυ με τη μουσική, κλπ. Εγώ μόνο στην πλατεία και στην πορεία και μετά φεύγω. Αλλά φέτος πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, έλλειπε μια ολιγόλεπτη ομιλία, για τις διεκδικήσεις μας, που είναι σημειωτέον μέσα στον πυρήνα της έννοιας του κράτους δικαίου, όπως είναι γνωστή στην Ευρώπη και στον προηγμένο κόσμο. Έχεις και τη Δεξιά, να μιλά για Ευρωπαϊσμό, ενώ είναι τελείως αποξενωμένη από τις αξίες του. Άρα το pride βρίσκεται σε ένα πλατό. Υπάρχει κόσμος, που έρχεται, κόσμος, που παρακολουθεί αλλά δεν έρχεται, από εκεί και πέρα πρέπει να προσφερθεί κάτι καινούριο. Και το καινούριο πρέπει να είναι μεγαλύτερη διάρκεια ομιλιών, υπάρχουν θεματικά περίπτερα για την εκπαίδευση, για την υγεία, θα μπορούσαν να γίνουν και κάποιες ομιλίες σχετικές, νομικές κλπ. Περισσότερη παρτίστικη και γιορταστική ατμόσφαιρα, ιδαίτερα φέτος και τα επόμενα χρόνια, δε νομίζω ότι χρειάζεται. Άμα είναι, πάμε και σε club. Να υπήρχε και κάποια θετική εξέλιξη να γιορτάσουμε, να πω μάλιστα. Μιλώ δηλαδή για μια ισοροπία, όχι απόλυτη πολιτικοποίηση, ούτε όλο με τον καπιταλισμό και τον καπιταλισμό, που λένε κάποιες αριστερές οργανώσεις. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους, θεωρώ ότι μπορούσαν να καθίσουν αρκετή ώρα και να ακούσουν μεστό λόγο.
  Οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζουν θεσμικές διακρίσεις σε βάρος τους. Επίσης αντιμετωπίζουν βία και ανοχή της βίας, στην οικογένεια και το σχολείο. Αν κάποιοι αυτά τα αποδέχονται, τότε είναι ψυχικώς κοντά σε εγκληματικές ενέργειες. Τις εγκρίνουν και είναι πολύ πιθανό να τις κάνουν και οι ίδιοι. Εν τέλει η πολιτεία και η κοινωνία είτε θεσμοθετούν διακρίσεις είτε τις ανέχονται. Ακόμα και αξιόποινες πράξεις. Είναι αστείο να μη γίνεται κανένας λόγος, τη στιγμή που οι περισσότεροι τουλάχιστον λένε ότι θέλουν να μείνουμε σε ευρώ και ΕΕ. Πού είναι όμως η ΕΕ; Όχι εκεί που την ψάχνουν. Από ανοικτά ομοφυλόφιλους υπουργούς (Εξωτερικών Γερμανίας, Οικονομικών Ολλανδίας, Πρωθυπουργός Βελγίου και άλλοι) γυρεύουν δανεικά… Έξω είναι Ευρωπαίοι και μέσα Βαλκάνιοι. Οι περισσότερες πλέον χώρες έχουν πολιτικό γάμο ή σοβαρό σύμφωνο συμβίωσης για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου. Φυσικά υπάρχει έγκλημα, αλλά η διαφορά είναι ότι η κοινωνία και η πολιτεία είναι ξεκάθαρα απέναντι. Ενώ εδώ όχι. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια φάση διαμάχης μεταξύ του Ανθρώπου και του Πιθήκου, μέσα στην κοινωνία. Ποιός θα επικρατήσει;

 • George
  10 Ιουνίου 2012 at 03:22

  Απλώς ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην συντακτική ομάδα της σελίδας,οπού επέλεξε να καλύψει το γεγονός και όχι να το θάψει,παρότι με αυτό το άρθρο ίσως ενοχλεί ένα σημαντικό μερίδιο ομοφοβικών αναγνωστών!