20.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    AthensCon 2023: Όσα ζήσαμε στο απόλυτο ελληνικό event της pop culture!

    Για μια ακόμη χρονιά, το AthensCon, το απόλυτο συνέδριο για την ευρύτερη pop culture κατάφερε να μας ταξιδεύσει σε μοναδικούς κόσμους φαντασίας, μέσα από τα comics, τα video games, τις κινηματογραφικές ταινίες και σειρές, το cosplay, αλλά και τις μοναδικές δημιουργίες! Παρακολουθώντας το AthensCon από τη… «γέννηση» του (πίσω στο 2015) μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι το φετινό συνέδριο ήταν bigger, better και stronger, αποτελώντας τον απόλυτο προορισμό για τους fans του escapism, για όλους εκείνους τους λάτρεις που λατρεύουν την απόδραση από την πεζή καθημερινότητα. Μάλιστα, δεν σας κρύβουμε ότι φέτος η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενη, όπου στους χώρους και στους διαδρόμους του Tae Kwon Do πραγματικά επικράτησε το… αδιαχώρητο!

    Μόλις περνούσες την είσοδο του εκθεσιακού του Tae Kwon Do, αισθανόσουν ότι βρισκόσουν στη δική μας… Narnia, όπου όπως τα αδέλφια Pevency περνούσαν μέσα από την ντουλάπα τους σε ένα κόσμο μαγείας και φαντασίας, έτσι ακριβώς αισθανόσουν από τη στιγμή που πατούσες το πόδι σου στο φετινό AthensCon. Στο πάνω διάζωμα το μάτι σου δεν γινόταν να μην πέσει στο εκπληκτικό installation που είχε στήσει το Star Wars Hellenic Academy, ένα πραγματικά εντυπωσιακό spot που αισθανόσουν ως πρωταγωνιστής σε ταινία Star Wars (ω ναι είχε και τον… «παγωμένο» Han Solo στο πλάι). Ακριβώς απέναντι μπορούσες να νιώσεις για λίγο… Indy, καθώς στο ειδικό photo booth έπαιρνες τα vibes του θρυλικού Professor Jones. Στο φετινό συνέδριο, περίοπτη θέση είχε η Finos Films όπου με μια ξεχωριστή έκθεση μας ταξίδεψε στη μαγεία των ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου των 60s και των 70s, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα 80 χρόνια της λειτουργίας της.

    Και φυσικά δεν τελειώσαμε εκεί, καθώς τη φετινή χρονιά επέστρεψε και το ZMAK, με ένα ring όπου έπεσε πολύ… ξύλο, ενώ ακριβώς δίπλα τα παιδιά του Retrocomputers μας ταξίδεψαν για μια ακόμη φορά στο ιστορικό παρελθόν του gaming, δίνοντας μας τη δυνατότητα να «λιώσουμε» σε ορισμένα από τα πιο εμβληματικά συστήματα! Κατεβαίνοντας βέβαια στο main exhibition floor, τα βλέμματα μαγνήτιζε το τεράστιο TIE Fighter που είχε στήσει το Disney+, αλλά το ειδικό Play area που είχε δημιουργήσει η CD Media και η Nintendo, όπου gamers κάθε ηλικίας μπορούσαν είτε να χορέψουν με το Just Dance, είτε να εξερευνήσουν τους δρόμους της Βαγδάτης με το Assassin’s Creed: Mirage, αλλά και να αφεθούν στο μοναδικό σύμπαν του Super Mario Wonder. Επιπλέον, δεν έλειπαν οι χώροι για τους λάτρεις των tablet top games, ενώ το happening που έστησε ο Πέτρος Πολυχρονίδης στο booth της Finos Films, με ένα ξεχωριστό και σούπερ διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων σίγουρα έκλεψε την παράσταση!

    Φυσικά, σε ένα ακόμη AthensCon δυναμικό παρών έδωσαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, όπως οι Eric Roberts, Elias Toufexis, Cary Nord, Dimitris Patelis, Luca Montagliani, Chrissy Mourns, Pere Perez, Adam Kubert, Jorge Fornes, Sabine Rich και Torrun Groberg. Επιπλέον, ξεχωριστοί καλλιτέχνες παρουσίαζαν τις δημιουργίες τους, ενώ στα μικρά μαγαζάκια που είχαν στηθεί μπορούσες να βρεις σχεδόν τα πάντα από… comics και memorabilia μέχρι ολόκληρες ρετρό κονσόλες και επικές hand-made φιγούρες. Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη δυναμική παρουσία της coslplay community, η οποία για μια ακόμη φορά «τίμησε» και με το παραπάνω ένα ακόμη AthensCon! Όσοι είχαν την τύχη να περάσουν από το Tae Kwon Do, το τριήμερο 1-3 Δεκεμβρίου σίγουρα βιώσαν μια μοναδική εμπειρία που θα την θυμούνται για καιρό! Και επειδή πολλές φορές μια εικόνα ή μια φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, δείτε μια σειρά και μεταφερθείτε στο AthensCon 2023!

    See you @AthensCon 2024!  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles